Zobacz pełną wersję : apexi avcr
witam mam pytanie ogarnia ktoś jak ustawić żądane doładowanie w apexi , miał ktoś z tym do czynieni na pewno tak dlatego pytam mpoże ktoś coś doradzi jak dlaczego i po co z góry dzięki
Ja miałem do czynienia. Czego potrzebujesz? Na necie są zarówno schematy podłączenia jak i instrukcja obsługi - żadna wiedza tajemna.
Ja miałem do czynienia. Czego potrzebujesz? Na necie są zarówno schematy podłączenia jak i instrukcja obsługi - żadna wiedza tajemna.
podłączyć już podłączyłem ,ale obsługa mnie interesuje wiem że to nie tajemna wiedza ale jak miałeś to wiesz jak ustawić bez motania i siedzenia i zastanawiania sie czy tak będzie ok
W AVCR nie ma czegoś takiego jak ustawienie żądanego doładowania, tak działa np. kontroler HKS'a, ustawiasz 1 bar i masz 1 bar, w AVCR tak nie ma. Wszystko musisz sobie wyklikać w czasie jazdy.
W AVCR nie ma czegoś takiego jak ustawienie żądanego doładowania, tak działa np. kontroler HKS'a, ustawiasz 1 bar i masz 1 bar, w AVCR tak nie ma. Wszystko musisz sobie wyklikać w czasie jazdy.
No widzisz tego nie wiedziałem ,czyli tak jak myślałem nie będzie to takie łatwe :confused:
a miałeś do czynienia z takim czymś
Miałem. Spojrzysz w końcu w instrukcję, czy nie?
Miałem. Spojrzysz w końcu w instrukcję, czy nie?
patrzałem po obrazkach to ciężko angielskiego to perfekt nie potrafić , to może coś doradzisz podpowiesz , co i jak ustawić oczywiście za odpłatą :) wiesz instrukcja swoją drogą ale jak masz praktykę to jesteś mądrzejszy :)
Umów się z jogalem (wpisz w google JOGAL STROJENIA) i będziesz miał 100% tip top :)
Mając podłączony zaworek do sterowania boostem np taki jak wykorzystują hks czy apexi czyli firmy mac. Do ustawienia żądanego doładowania wystarczy mapa gold w crome ;)
już sie umówił ze mną :)
:)
Mając podłączony zaworek do sterowania boostem np taki jak wykorzystują hks czy apexi czyli firmy mac. Do ustawienia żądanego doładowania wystarczy mapa gold w crome ;)
Hmmm aż tak bardzo w tym nie siedzę :confused:
Podłączyłem Apexi i powiedzmy, że wszystko działa ok tylko, że na odwrót. Zwiekszajac duty zmniejsza sie doładowanie. Wydaje mi się, że wszystko jest podłączone jak w manualu, różnica jest tylko taka, że wężyk od podciśnienia/doładowania jest wpiety zamiast w kruciec od turbo to w kolektor ssacy. Ma ktoś pomysł jak zrobić żeby było poprawnie czyli zwiekszając duty zwiekszalo się doładowanie?
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
kwestia podłączenia wężyków pod westgate - są dwie szkoły i w jednej opcji właśnie działa odwrotnie, miałem to samo ;)