Zobacz pełną wersję : Wskaźnik temperatury
Witam,
Mam pytanko HC 1998 5d 1.4IS - czy u was wskaźnik temperatury po wyłączeniu zapłonu opada na sam dół? Bo serwis mi twierdzi, że to świadczy o uszkodzeniu czujnika, a mam tak od kupienia samochodu czyli z 2 lata. Dodatkowo maksymalne wskazanie dochodzi tylko do połowy skali zamiast na czerwone pole, mimo, że nie włącza się wentylator (akurat się popsuł), a twierdzą, że mocno go próbowali zagrzać.
pozdrawiam,
Marek
Witam!
Ja mam 5D 1.5 VTEC (2000 r) i wskaznik zachowuje sie tak samo jak u Ciebie (odkąd pamiętam :). Do tej pory wydawalo mi sie to normalne, ale juz sam nie wiem...
Chyba u każdego opada.
Mi dodatkowo paliwo zaczęło opadać... ;D
U mnie w dwóch Civicach D14A8 jeden 97, drugi 98 też opada, tylko wskaźnik paliwa pozostaje na miejscu. Może tym fachmanom w serwisie "coś" opadło i nie bardzo ogarniają temat.
mi opada temperatura, natomiast paliwo zostaje na miejscu(to dopiero dziwne, no ale wiekszosc tak ma).
Takie są skutki odwiedzania serwisów nie specjalizujących się w Hondach :P Niestety byli blisko mojej pracy to do nich zajrzałem, generalnie mieli naprawić nie włączający się wentylator chłodnicy, ponoc sam się naprawił przy ruszaniu kablami połączeniowymi, ale mi profilaktycznie wymienią czujnik termiczny który go włącza. Jak się samo znowu popsuje to się zdenerwuje :p
Co do wskaznika paliwa to nie opada :)
dzięki
M.
co do paliwa to mi też zostaje w miejscu, a uważam to za bardzo przydatne, bo czasami jak mi się nie chce gdzieś iść (np do marketu ulice dalej) to niskie położenie wskaźnika może mnie odstraszyć od używania auta :)
wskaźnik paliwa nie opada (tak jest i tak ma być)
wskaźnik temperatury opada (tak też ma być)
wskaźnik temperatury jeżeli wszystko jest OK nigdy nie przekroczy połowy skali, jeżeli się zagrzeje bardziej to znaczy że masz problem
I na tym proponuję zakończyć dyskusję
pzdr
tees
Święte słowa Tomku :)
ja dodam tylko ze u mnie wskaźnik paliwa opada do połowy jak jest więcej niż pół baku a jak jest mniej to się podnosi do połowy :P