Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : progi sportowe

marcin1510
04-04-15, 23:40
Witam Panowie mam honde civic 1.4 VII 3D 90km Panowie czy można domontowac te progi od dolu jak sa w tych spototowy wersjach do mojej Hondy i jeśli czy wiecie gdziie cos takiego mozna kupić?

siara87
05-04-15, 00:18
Mozna kupic nawet na forumowej gieldzie, sredni runkowy koszt 300za obie strony. Jesli twoja honda jest po 2004 roku to montaz powinien byc bez problemu wystarczy zamienic nakladki i dorobic kilka dziur. Do przed lifta jest wiecej pracy bo ma gole progi a nakladki montowane sa na spinki i trzeba wywiercic kilkanascie otworow w kazdym progu zeby je zamontowac, jesli nie chcesz dziurawic samochodu mozna przymocowac na klej do szyb. Moim zdaniem bez dokladek zderzakow bedzie kiepsko wygladac , wiec jak kupowac to caly komplet

Labed2007
05-04-15, 23:35
1.4 90km......sportowych wersjach

:)
ja mam 1.4 w poprzedniej generacji (które jest dynamiczniejsze ze względu na niższą masę) i uważam, że w aucie które nie jedzie wielkie dokładki są nie na miejscu. Chyba że wychodzisz z założenia: nie jedzie - niech chociaż wygląda :)

Teraz już na temat: szukaj na allegro, ceny mogą się wydawać wygórowane, ale... znajdź coś w okolicy i podjedź osobiście. Ja byłem u handlarzy częściami w Poznaniu bo potrzebowałem coś pilnie na wczoraj, ceny na allegro wysokie. Na miejscu okazało się, że można mocno negocjować(cena o 1/3 w dół), dodatkowo dorzucili parę pierdółek w gratisie.