Zobacz pełną wersję : progi sportowe
marcin1510
04-04-15, 23:40
Witam Panowie mam honde civic 1.4 VII 3D 90km Panowie czy można domontowac te progi od dolu jak sa w tych spototowy wersjach do mojej Hondy i jeśli czy wiecie gdziie cos takiego mozna kupić?
Mozna kupic nawet na forumowej gieldzie, sredni runkowy koszt 300za obie strony. Jesli twoja honda jest po 2004 roku to montaz powinien byc bez problemu wystarczy zamienic nakladki i dorobic kilka dziur. Do przed lifta jest wiecej pracy bo ma gole progi a nakladki montowane sa na spinki i trzeba wywiercic kilkanascie otworow w kazdym progu zeby je zamontowac, jesli nie chcesz dziurawic samochodu mozna przymocowac na klej do szyb. Moim zdaniem bez dokladek zderzakow bedzie kiepsko wygladac , wiec jak kupowac to caly komplet
1.4 90km......sportowych wersjach
:)
ja mam 1.4 w poprzedniej generacji (które jest dynamiczniejsze ze względu na niższą masę) i uważam, że w aucie które nie jedzie wielkie dokładki są nie na miejscu. Chyba że wychodzisz z założenia: nie jedzie - niech chociaż wygląda :)
Teraz już na temat: szukaj na allegro, ceny mogą się wydawać wygórowane, ale... znajdź coś w okolicy i podjedź osobiście. Ja byłem u handlarzy częściami w Poznaniu bo potrzebowałem coś pilnie na wczoraj, ceny na allegro wysokie. Na miejscu okazało się, że można mocno negocjować(cena o 1/3 w dół), dodatkowo dorzucili parę pierdółek w gratisie.