PDA

Zobacz pełną wersję : Dolot ze zderzaka

maaaster109
01-04-15, 19:10
Pany kminie czy nie zrobić sb dolot powietrza ze zderzaka do oem puszki. I teraz wyjscie dolotu przy zderzaku trzeba by chyba bylo zakonczyc grzybkiem, bo jezdze czesto i gesto bo żwirówkach i polnych drogach i zeby nie wpadaly syfy do rurki amelinowej? dobrze mysle?

sweet
02-04-15, 23:16
Jak masz filtr w OEM puszce to co Ty chcesz kombinować dalej? Myślisz, że syf i kamienie będzie ciągnąć jak odkurzacz przez ten wlot? Poszukaj w tym dziale albo ogólnie na forum tematów o dolotach ze zderzaka, zaoszczędzisz sobie i nam czasu na kolejne pytania o długość, średnicę, miejsce poprowadzenia spiro

MichałCK
03-04-15, 13:41
Jest wiele tematów, możesz nie wierzyć ale tak jest :D wiem że nie tak łatwo znaleźć wszystkie potrzebne info.
Ja mam zamontowany dolot z miejsca halogenu i zrobiony do tego Air-Duct, zobacz w moim temacie.
Lecz ja mam inny zderzak w przed-lifcie i było to najlepsze z możliwych miejsc.

Przy dolocie do seryjnej puszki wzrośnie hałas silnika wewnątrz jak będziesz wciskać dużo gazu, lecz nie jakoś bardzo, dopiero po zamontowaniu stożka z odgrodzeniem + nawiew; jest prawdziwe darcie mordy z dolotu.

Co do zasysania różnego dziwactwa to nie ma żadnych problemów, jeżeli śmigasz po drogach żwirowych i polnych drogach to po prostu będziesz częściej zmieniać filtr powietrza, wnętrze spiro rury również będzie delikatnie osmolone.
Ja mam takie rozwiązanie 2 lata i jak na razie nic złego się nie stało, lecz ja nie jeżdżę autem po żwirach i takich tam :D
Oczywiście należy bardziej uważać na głębokie kałuże, co do jazdy w duży deszcz to również nie ma żadnego problemu bo tam nie panuje ciśnienie jak w odkurzaczu :)

maaaster109
06-04-15, 13:18
Co to jest Air-Duct? i jak zakonczyc taki dolocik przy zderzaku? tam jest jakas guma?

MichałCK
06-04-15, 13:24
Air-Duct - chwytak powietrza inaczej :D masz w moim temacie wszystko, tyle że jak masz halogeny to musisz zrobić np. dziurkę w zderzaku zakończoną bass-refleksem chociaż to trochę słabo wygląda :D

http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?159809-Srebrna-Strza%B3a-MB1-D16Y2-%29&p=2409781&viewfull=1#post2409781

leigimas
07-04-15, 20:54
Na temat dolotów jest tyle tematów że nie ma co poruszać tego tematu, użyj wyszukiwarki a na pewno znajdziesz pytania na wszytskie nurtujące Cie pytania :)