Zobacz pełną wersję : Przerywana praca "na wolnych"
żelek159753
01-04-15, 13:33
Panowie pacjent d15z6 Eco. Problem polega na tym ze auto wczoraj biegu jałowym weszło na 1,5 tys obrotów i ma przerywana prace (trochę muscle car) podczas delikatnego trzymania gazu również przerywa. Przy mocniejszym dodaniu pracuje normalnie do tego czuć wacha. Na zimnym silniku puki jest na ssania jest ok, ssanie się wyłącza i zaczyna przerywać w czym tkwi problem. ?
Pewnie jakiś problem z dopływem paliwa. Trzeba sprawdzic przewody, czy nie ma jakiegos wycieku, filtr paliwa tez moze wymagac wymiany.
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
żelek159753
01-04-15, 20:29
Filtr paliwa ma ze 20 tys przelotu
Ja bym obstawiał coś z zapłonem, jeżeli ma bulgoczący dźwięk to może na wolnych chodzi na trzech garach? Dlatego też może śmierdzieć paliwem bo na jednym cylindrze go nie spala.
Wykrecaj swiece, wyglad swiecy juz cos powie :)
żelek159753
01-04-15, 23:18
Pracuje na wszystkich garach tylko wchodzi na 1,5 tys i faluje, dzwiek jak muscle bo jest przelot na oem looku, nie pracuje na wszystkich dopiero po wyciagnieciu przewodu wn lub wypieciu wtrysku. przyspieszając normalnie zapieprza dopiero po odpuszczeniu gazu lub lekkim dodaniu podczas jazdy szarpie
wiesko1261
02-04-15, 06:22
Wykrecaj swiece, wyglad swiecy juz cos powie :)
też bym obstawiał świece :)
u kumpla na wolnych kulał silnik i pyrkał nieregularnie z wydechu ( świece miały delikatny nalot-kamień,po czyszczeniu nadal to samo) po wymianie świec problem znikł ,tylko obroty trzymał
żelek159753
02-04-15, 09:20
Dobra sprawdzę świece, ale tak jak mówię filtr paliwa tak samo jak przewody, świece były wymienione po swapie jakieś 20 tys temu
żelek159753
02-04-15, 21:30
Dzisiaj problem sam ustąpił. Nie mam pojęcia co było przyczyną ale ważne ze juz jest dobrze
Takie problemy lubią wracać... :D