PDA

Zobacz pełn± wersję : Civic Ej2 reperaturki

coupe.kamil
30-03-15, 16:25
witam, sprawa tyczy sie reperaturek do coupe. mam zgnite reperaturki i nadkole, rzezbil ktos juz to na wlasna reke ? moze jakies zdjecia, porady ?

Robkoo
30-03-15, 16:51
kupujesz reperaturki z hb, przycinasz i pasuje

coupe.kamil
30-03-15, 16:55
chodzi mi o wlasna rzezbe ;) czyli wlasnorecznie zrobione, z grubej blachy

kostek_
30-03-15, 17:04
Teoretycznie potrzebujesz reperaturki z hb i sedana, praktycznie wystarczy tylko z hb jesli blacharz jest troche ogarniety, na własna reke ja bym te robił żadnych drutów bo puszka szpachli Ci pozniej na jedn± strone nie starczy :)

coupe.kamil
30-03-15, 17:18
zacznijmy od tego, ze jestem blacharzem z zawodu i w domu 'dorabiam' na lewo :D sprawa wyglada tak, ze reperaturki sa calkiem delikatnie mowiac do wy***ania, a w dodatku jeszcze nadkole cale.. zobacz sobie jak to wyglada na fanpage na facebooku Coupe By Kamio, a wieczorem.juz wrzuce jak to wyglada po wycieciu wszystkiego.. jednym slowem masakra :D

Subtil
30-03-15, 18:21
Wez kup cwiartkę (bo na trzezwo strach patrzec :P) i wspawaj bo teraz to chyba pod szyb± boczn± musiałby¶ zacz±ć wycinać xzeby do zdrowej blachy sie dostac ;) progi widac tez do wyjeb... Ale skoro chcesz sie bawic w giecie blachy :P a reperaturki spokojnie mozesz brac gotowe. Polecam firmy klokkerholm, kolega wlasnorecznie wstawiał u siebie, 2 rok leci i zadnych rdzawek na nich :)

coupe.kamil
30-03-15, 18:26
nie jest duzo zgnite, zaraz mykam zdjecie zrobic po lekkim przeszlifowaniu na szybkiego

blacha zdrowa zaczyna sie od polowy wlewu paliwa na gore :D juz nigdy wiecej nie kupie auta po pijaku :D

coupe.kamil
01-04-15, 06:07
reperaturki zamowione ;) nie wie ktos gdzie dostane niedrogo progi gorna i dolna czesc ?

kostek_
01-04-15, 11:16
Może by¶ mi najpierw hajs oddał za "lotke"...

MM63
01-04-15, 13:26
witam, sprawa tyczy sie reperaturek do coupe. mam zgnite reperaturki i nadkole, rzezbil ktos juz to na wlasna reke ? moze jakies zdjecia, porady ?

zacznijmy od tego, ze jestem blacharzem z zawodu i w domu 'dorabiam' na lewo :D

Napisz gdzie robisz "legalnie", żeby było wiadomo gdzie nie jechać.
To jest po prostu żałosne, żeby blacharz nie wiedział jak reperaturki wstawić i pytał na forum ludzi z ulicy jak to zrobić.

Subtil
01-04-15, 14:07
To jest po prostu żałosne, żeby blacharz nie wiedział jak reperaturki wstawić i pytał na forum ludzi z ulicy jak to zrobić.

Dziwisz sie? Teraz kazdy z aparatem to fotograf, to i kazdy z migiem to blacharz :D

Co do progów to na alledrogo sa porzadne, kto¶ nawet z forum niedawno kupil 155zl sztuka ;)

Bado
01-04-15, 18:01
Dziwisz sie? Teraz kazdy z aparatem to fotograf, to i kazdy z migiem to blacharz :D
Może on łapie blachy nitami? :D

coupe.kamil
01-04-15, 21:37
dziwisz sie jak blacha, to tektura, a pol auta zjadla ruda ? a z progami jest tak, ze sa po 39 zl dolna i gorna, a sa po 217 za gorna.

Subtil
01-04-15, 22:26
Te po 39zl sa jakby to powiedziec...bierzesz arkusz blachy 0.6mm i profilujesz na kamieniu :D a noz sie uda? :P Wg mnie warto zainwestowac w drozsze bo i przetłoczenia sie beda zgadzac, spasujesz wsio bez wiekszych problemow i otwory maja wszystkie jak w oryginale :) Twoj wybor... :P

coupe.kamil
01-04-15, 23:08
no wlasnie sie zastanawiam, czy nie kupic arkuszy grubszych i samemu wyprofilowac, bedzie chyba dluzej trzymalo :D

kostek_
02-04-15, 00:26
coupe.kamil, nie skomentujesz postu w ktorym Cie Kuba oznaczył na fb?

Subtil
02-04-15, 00:56
Jezeli były jakies akty nieuczciwosci to pisz co i jak ;) Lepiej chyba zapobiegac interesow z taka osoba..

kostek_
02-04-15, 10:32
https://www.facebook.com/groups/322622547843828/permalink/675281102577969/?comment_id=675348719237874&offset=0&total_comments=9&notif_t=group_comment_mention

Nie tylko mnie wyjebał na hajs jak widać, zmy¶la jak tylko umie, lotka ktora mi sprzedał nagle okazała sie s±siada, a zapierał sie ze to z jego eg bo zmienił na bys. Pozniej tłumaczył ze komornik mu wszedł na konto, a kasy nie ma bo czeka na wypłate od 20, tu wypisuje ze reperaturki sobie zamawia, pewnie za hajs moj i Kuby, oby nikt wiecej sie na niego nie naciał...
Kubie wmawiał że paczke wysłał i dziwnym trafem do niego wróciła. W linku na fb macie tam oznaczony jego profil na fb, także ostrzegam przed tym gamoniem...

Bado
02-04-15, 21:42
To nie czekajcie tylko jedĽcie z tematem żeby zapobiec dalszym wyłudzeniom.
Ja dam cynk na innym forum tak na wszelki wypadek bo się pojawił.

kostek_
02-04-15, 22:46
ja czekam na potwierdzenie do jutra. Wszystkie rozmowy z nim i potwierdzenie mojego przelewu mam juz wydrukowane, że trafiaja sie jeszcze takie mendy...
Co najlepsze dzis jak go policja postraszyłem to napisał ze jak zgłosze to juz nie mam co liczyć na zwrot kasy, szkoda że tak daleko mieszka bo by¶my się z Kub± do niego przejechali...

Subtil
03-04-15, 17:55
A w jakich rejonach mieszka? Moze ja bym miał blisko :D
Na tej grupie na fb jednym z adminow jest bodajze Saiti..napisz jak sytuacja wyglada to moze doda posta zeby uwazac.