Zobacz pełną wersję : problem z klima nie zalacza sie
Witam chce zapytac czy wie ktos moze ktory bezpiecznik albo przekaznik odpowiedzialny jest za klimatyzacje..
podnieśc maske i sciagnij oslone z pojemnika na bezpieczniki i na odwrocie tej oslony masz wszystko ładnie opisane i narysowane :)
ciekawa sugestia..
to może kolega mi powie który numer bezpiecznika / przekaźnika ma napis AC bo widocznie na mojej klapce tak ładnie nie jest opisane jak na twojej..
A czynnik w ukladzie jest??
hmm nie wiem tego bo auto mam od 2tyg
ale myślę że to nie powodowało by tego że sprężarka się nie załącza a właściwie Sprzęgło elektromagnetyczne
idzie tam tylko jeden przewód myślę ze to problem z instalacją
tu nie ma co myslec tylko sprawdzic, bo jak nie ma nic w ukladzie to nawet jak masz wszystko sprawne to sie nie zalaczy
A przy jakiej temperaturze sprawdzałeś? W okolicach 5 st.C klima może w ogóle się nie włączać. Sprawdzałeś w garażu, czy na zewnątrz? Dopiero potem sprawdzaj bezpieczniki i czynnik w układzie, jego szczelność itd.
moja klima załącza się bez problemów co do temperatury nie upatrywałbym powodów ;)...może lepiej sprawdź u fachowca czy jest czynnik, albo kup bezpiecznik i zamień, żeby wyeliminować przyczyne
sprawdzałem popołudniem a dzisiaj było w okolicach 13 stopni wiec raczej temp odpada
co do czynnika to fakt trzeba sprawdzić
a bezpiecznik chętnie bym wymienił sprawdził ale tak jak pytałem w pierwszym poscie nic sie nie zmieniło dalej nie wiem który to..
myślę że mało kto to wie bo już 3 forum ogarnia ten temat..
http://troubleshootmyvehicle.com/honda/1.7L/2005-under-hood-fuse-box
Sprężarka ma swego rodzaju bezpiecznik przeciążeniowy bezpośrednio na sobie. Praktycznie jest on trudno wymienialny, więc można zrobić mostek. Ja tak jeżdżę trzeci sezon i wszystko gra.
Co do tego że klima nie włącza się od 5 stopni w dół, to nie jest prawdą. Ja często używam w zimę do odparowania szyb i włącza się przy każdej temperaturze.
Niedostateczna ilość czynnika, może mieć wpływ na to że sprężarka się nie włączy. Samo sprawdzenie ilości czynnika nie powinno być drogie więc na twoim miejscu zacząłbym od sprawdzenia tego + bezpiecznik na sprężarce.