PDA

Zobacz pełną wersję : Wymiana silnika

prodziz
26-03-15, 10:03
Witam , kupiłem niedawno Honda Civic 1.4 1997 z silnikiem D14A2 , który jak się okazało jest kupa zlomu, mechanik doradzil mi bym zmienił silnik,bo po prostu będzie dużo taniej niż robienie remontu.szukałem silnikaw okolicy i nic nie znalazłem, moje pytanie brzmi jaki inny model silnika będzie pasował do starego osprzętu i bez praktycznie żadnych przeróbek. z Góry dziękuję za pomoc

ps Przepraszam za błędy i interpunkcje ale pisze z telefonu :-)

gorky
26-03-15, 12:07
Najprościej i najtaniej wrzucić zdrowy D14 - jest ich dużo na rynku i kosztują niewiele.

Możesz tez wrzucić coś mocniejszego - np. D16 - ale to już wymaga zmiany części osprzętu, komputera itd.

Bartko
26-03-15, 12:31
A co jest temu silnikowi? Co mu dolega? Pytam bo mi też kiedyś mechanik mówił, że tylko wymiana a się okazało, że nie potrafił zaworów wyregulować. :)

bartek_levis
26-03-15, 14:17
Witam , kupiłem niedawno Honda Civic 1.4 1997 z silnikiem D14A2 , który jak się okazało jest kupa zlomu, mechanik doradzil mi bym zmienił silnik,bo po prostu będzie dużo taniej niż robienie remontu.szukałem silnikaw okolicy i nic nie znalazłem, moje pytanie brzmi jaki inny model silnika będzie pasował do starego osprzętu i bez praktycznie żadnych przeróbek. z Góry dziękuję za pomoc

ps Przepraszam za błędy i interpunkcje ale pisze z telefonu :-)

z kąd jesteś ? mam d14a8 z kompem kpl cena do dogadania

prodziz
26-03-15, 17:10
Jestem z Świetokrzyskiego. A co do tego silnika to do wymiany sa pierscienie, prowadniki, glowica do roboty, i jescze cos ,wiec wogole nie oplaca sie tego robic.

Najprościej i najtaniej wrzucić zdrowy D14 - jest ich dużo na rynku i kosztują niewiele.

Możesz tez wrzucić coś mocniejszego - np. D16 - ale to już wymaga zmiany części osprzętu, komputera itd.

każdy d14 pasuje? nie bedzie duzo przerobek z innymi modelami?

bartek_levis
27-03-15, 15:57
nie powinno być problemów zmieniasz kompa i silnik, jak ma immo to musisz kompa z kluczykiem kupić albo poszukać kogoś kto zdejmie taniej wychodzi kpl z kluczykiem i modułem kupić
generalnie mam silnik i kpl z immo jak jesteś zainteresowany to pisz pw albo szukaj d14a2 wtedy tylko wymiana silnika i jedziesz dalej moc ta sama a8 troszku młodsza i ma plastikowy kolektor który można zamiennie montować

MM63
27-03-15, 16:59
Pany, a D14 nie różnią się między sobą kompami?

bartek_levis
27-03-15, 18:38
w sumie masz rację jak założysz ssący od a2 to do a8 powinien działać, mój błąd sorki