Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : EP3 Regulacja ręcznego

symecik
23-03-15, 23:15
Regulacja przy konsoli nie wiele mi pomaga bo lewe kolo lapie od razu, a prawe jest powiedzmy zablokowane w polowie sily co lewe - wczesniej nie dzialalo chyba w ogole, zostala wymieniona prawa linka.

Na zagranicznym forum wyczytalem ze przy zmianie linki, trzeba zdjac zacisk, wcisnac tloczek, zamontowac i pompowac (wczesniej zdejmujac linke) i dopiero gdy pedal stwardnieje, zabrac sie za regulacje od srodka.

Raz pisza, ze trzeba zdjac linke calkowicie, raz ze tylko zluzowac, inni ze tylko troche tloczek wkrecic zamiast calkowicie i nie moge dojsc do sedna, a jestem laikiem i pierwszy raz bede to robil.

Polska instrukcja, ktora znalazlem na tym forum brzmi:

trzeba maxymalnie zluzować ręczny na regulacji w kabinie[...]
drugi etap to zdiecie zacisków z tyłu
kiedy mamy juz zdiete zaciski wkręcamy tłoczki i zakładamy zaciski (koniecznie ręcznie odciągnąć dzwigienki (te przy zaciskach ) od ręcznego do tyłu jeszcze przed wkręceniem tłoczka )

trzeci etap to spompowanie hamulca (pedałem )
kiedy pedał osiągnie juz maxymalna twardość zabieramy się za regulacje linek (ręcznego ) w kabinie

Ale w tej instrukcji nie rozumiem tego "(koniecznie ręcznie odciągnąć dzwigienki (te przy zaciskach ) od ręcznego do tyłu jeszcze przed wkręceniem tłoczka )" - czyli, ze co mam zrobic? Prowadnice docisnac klockow czy dzwigienki recznego - jesli dzwigienki to do poziomu gdy reczny (linki) sa zaciagniete czy do poziomu gdy reczny nie jest zaciagniety?

Prosze o pomoc w tej kwestii bo przez ten reczny nie chca mi przepuscic na przegladzie a zostalo mi pare dni.