Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Po MPFI nie działa światło stop, klakson, wycieraczki...

ClubX
20-03-15, 00:40
Po swapie z gaźnika na pełny wtrysk nie działa mi kilka rzeczy.
Głównie irytuje mnie brak światła stop'u, kostka jest podłączona przy pedale hamulca.
Irytują mnie wycieraczki, mam wrażenie że chodzą w dół, przestawiłem do góry, ale nie są inteligentne, wyłączają się wtedy kiedy puszczę drążek.
Nie działa ich pierwszy (wolny) bieg, natomiast drugi i trzeci są ok, tylko jeśli je wyłącze, wycieraczki zostają w tym miejscu, w którym były jak je wyłączałem.

Nie działa również klakson.. jest od niego chyba 4-pinowa kostka, ale nie wiem gdzie to wpiąć..

Najmniejszym problemem jest brak światła po otwarciu drzwi.

Wiązka kabinowa i silnikowa była z kanadyjki/ameryki, a auto europejskie.

HEG8
20-03-15, 02:01
Wiązka kabinowa i silnikowa była z kanadyjki/ameryki, a auto europejskie.

No... I tu leży problem... Też kiedyś miałem takie problemy... Zamiast rzeźbić w gównie (bo nie lubię makaronu w aucie) kupiłem wiązkę z europy... ;)

kaczka208D
20-03-15, 09:53
No... I tu leży problem... Też kiedyś miałem takie problemy... Zamiast rzeźbić w gównie (bo nie lubię makaronu w aucie) kupiłem wiązkę z europy... ;)

x2 wiazki z kanadyjki roznia sie od tych europejskich i stad te problemy.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

ClubX
20-03-15, 23:44
HEG8 miałeś dokładnie to samo?
Czyli nic nie zrobię, lepiej kupić inną wiązkę.. ?

pawlak91
21-03-15, 09:48
Możesz zawsze przerobić tą z Eg3 na forum masz opis jak to zrobić.

albo:

http://pawel000.blogspot.com/2014/04/d13b2-staje-sie-d16z6.html

http://pawel000.blogspot.com/2014/04/d13b2-staje-sie-d16z6-cz-2.html

poczytaj.. chłopaki też walczyli z wiązką z kanadyjki i całkiem fajnie to ogarneli.

Z jakiej wersji dokładnie masz wiązkę ?

Tapatalk..

ClubX
21-03-15, 21:02
Właściwie to jest tak, że przy tamtym aucie się narobiłem, pojeździłem 2 tygodnie i gostek mi przywalił, tak że nie opłaca się tego robić.. a ostatnio dorwałem w sumie za grosze drugą sztukę z 1.5 i full elektryką, no i chciałem sobie przełożyć ten pełny wtrysk za który dałem w sumie dużo..
Graty, a więc wiązka podejrzewam, że były z kanadyjskiego sedana, ale dokładnie się nie dowiedziałem, bo zestaw kupowałem od gostka z civic5g.
Dzięki za linki.

pawlak91
21-03-15, 21:46
Jak będziesz ogarniał te niedziałające rzeczy to pochwal sie efektami Twoich prac. Przydadzą sie dla potomnych m.in dla mnie. Bo ja mam wiązkę z eh9 wiec pewnie mnie tez czekają takie przygody:p

Tapatalk..

ClubX
21-03-15, 22:34
Zdziwiło mnie w opisie tego linku, że mieli ten sam problem ze stopem i klaksonem, a naprawa była dość dziwna w przypadku kierownicy, bo u mnie wcześniej klakson normalnie działał, a po swapie przestał, a o stopie w sumie nie napisali czemu i gdzie nie było prądu..
Ja obecnie mam EG4 może by to akurat przeszło.
Zamierzam rozbroić wiązkę i przełożyć z niej tylko to co potrzeba do podłączenia kompa, ale czy się tak prosto uda to powątpiewam..
Swap B7 siedzi jeszcze w starej rozbitej budzie i obiecałem sobie że dopiero jak tam ogarnę wszystko jak należy to zdemontuje to i przełożę do nowej budy na obecnym słupku, bo jest zdrowszy :)

Bado
28-03-15, 15:20
Ogarniałem kanadyjską elektrykę po mpfi. To jest tak skopane... Przednie prawe kierunki nie działały i po kilku próbach po prostu pociągnąłem plus i minus z tylnego prawego do przednich kierunków. Klakson nie będzie działać gdyż w kanadyjskiej wersji kabel od klaksonu który wychodzi od przycisków kierownicy jest używany jako kabel od lewego przedniego kierunku. Trzeba dostać się do wtyczek wiązki pod pedałami które wychodzą do komory silnika i znaleźć kabel w rogu wtyczki który dalej nie idzie. Chyba to czarno czerwony (w schemacie będzie opisany). Trzeba go pociągnąć aż do kierownicy i albo przylutować albo przykręcić do blaszki która się z nią styka.

pawlak91
29-03-15, 19:28
A tak dla ścisłości czy z wiazka z eh9 będą tez takie problemy?

Tapatalk..