PDA

Zobacz pełn± wersję : Efekt mgły po polerce felgi

bydle
14-07-08, 20:54
Witam, nie wiem dlaczego ale przy polerowaniu felg robi mi sie efekt jak za mgla...dlaczego??

Moze ktos wie jak to naprawic...poprawic.

Gorli¶
14-07-08, 22:13
Napisz jak robiles polerke - jakie papiery, jaka pasta, czy robiles filcem na wiertarke?

bydle
15-07-08, 20:51
papieram od 400 do 2500 a pasta puki co tempo...bo nie wiem jaka inna mam uzyc. A polerowalem recznie.

Moze jakies rady masz ziom?

Infi
15-07-08, 23:38
no z pewnoscia tempo to nie pasta do polerowania aluminium - zbyt delikatna. i co do recznego polerowania to pobaw sie jeszcze w jednym miejscu recznie ale dluzej bo moze za malo polerowales. podstawa to filc i wiertarka z regulacja obrotow. co do past to scansol (do usuniecia farby) i autosol do polerki aluminium - w 100% sprawdzone preparaty.

kpopis1
16-07-08, 01:09
Dokladnie, reka po matowieniu papierkiem nie spolerujesz i bedzie "mgielka". Potrzeba jest maszyna albo co najmniej wiertarka.

Gorli¶
16-07-08, 01:23
Jesli felga byla w dobrym stanie pod lakierem (niestety nie zawsze jest to rowna powierzchnia) i nie trzeba bylo usuwac zadnych rys (rysy, zadziory to papierem 100 ale ostroznie zeby nie narobic rys ktore potem trudno usunac) to rzeczywiscie papiery stopniowo do 2000 czy 2500 (polerujesz tak dlugo az nie widzisz juz poprawy) i juz bedzie pol efektu.
I nastepnie tak jak juz pisano wyzej trzeba uzyc pasty polerskiej, ale nie tempo ktora jest do lakieru tylko wlasnie autosol lub tez automax daje rade. Filc na trzpieniu do wiertarki plus pasta usuna ta mgielke o ile wczesniej sie przylozyles;)
Zycze powodzenia i cierpliwosci :)