PDA

Zobacz pełną wersję : honda nie odpala, wcześniej wszystko działało

kastetus
14-03-15, 11:09
Witam. Kupiłem od kolegi Civiczke 1.4 lpg mb za grosze do naprawy, wadą byl wciśnięty pedal sprzęgła, uszczelka pod głowicą i troche się przegrzewał. Przed scholowaniem pod dom odpaliliśmy na pych by upewnić sie czy chodzi ponieważ akumulator byl rozładowany. Auto odpaliło bez problemu i pare sekund poturkalo. Pod domem wyciagnelem aku i naladowalem na następny dzień kręcę rozrusznikiem i nic.. Po jakimś czasie zapalił ale chodzil na sile tak jakby chcial zgasnąć. Jakby cos ciągnęło wskazówkę obtotomierza w dol, akumulator byl stary i sie wyladowal, po kolejnym naładowaniu i wlozeniu auto zaczelo szwankowac dalem akumulator do sprawdzenia i chodzil na 9 przegródek czy cos. Kupiłem aku bocha, przewody W/N, świece, pompę sprzegla i wysprzeglik po wymianie nic.. Dalej zero reakcji. Iskra jest. To moje pierwsze auto i nie chciał bym żeby okazalo się ze więcej wydalem na części niż bym dostal na szrocie.. Jaka moze byc przyczyna ? Mam juz dosyć tego ciągłego dłubania bez efektów. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź.

Marecki
14-03-15, 12:08
Jak odpalsliscie na popych, to mozliwe ze pasek przeskoczyl/pekl i doopa.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

kastetus
14-03-15, 13:18
Ale on chwile pochodził i go zgasiliśmy stacyjka tak to chyba by sam zgasł? Chyba oddam je do mechanika bo to nie na moje nerwy, bezpieczniki dobre moze przekaźnik pompy, albo pompa? Myślisz że auto jest jeszcze do naprawienia ?

Bartko
16-03-15, 08:59
W tytule tematu: wcześniej wszystko działało
a w pierwszym zdaniu:

Kupiłem od kolegi Civiczke 1.4 lpg mb za grosze do naprawy, wadą byl wciśnięty pedal sprzęgła, uszczelka pod głowicą i troche się przegrzewał.
:rolleyes: