PDA

Zobacz pełną wersję : POMOCY!! auto odpala jak chce civic ej9

krystek2002
11-03-15, 13:50
Witam wszystkich bardzo serdecznie, mam problem z moją haneczką jest to civic ej9 z 97r silnik d14a4, problem zaczął się kiedy wróciłem z podróży stanąłem na światłach i auto nagle zgasło, uruchomiłem je ponownie po czym zaraz zgasło i już nie chciał się uruchomić. Zostawiłem auto i przyjechałem po nią następnego dnia, udało mi się ją odpalić ale nie na długo, zgasła, po odholowaniu do domu sprawdziłem cewkę przewody i czy świece nie są zalane, wszystko było ok.Po nieudanej próbie odpalenia auta zostawiłem tak na noc i dziś rano chciałem z ciekawości odpalić auto czy działa i ku mojemu zdziwieniu odpaliło dodam że był odpięty aku i uruchomiłem ją z zapasowego kluczyka. Przejechałem się nią trochę zatankowałem i działa, ale strach tym autem jeździć bo nie wiadomo co nawali. Czy ma ktoś jakieś pomysły co to mogło być??

A i jeszcze jedno zwarłem 2 piny do samo diagnostyki i kontrolka check się paliła cały czas czyli nie pokazuje błędów.

sensej
11-03-15, 16:07
to może silniczek krokowy :P ?

delek
11-03-15, 17:16
Sprawdz przekaznik pompy paliwa czy zimnych lutow nie ma.

krystek2002
11-03-15, 18:42
to nie może być silniczek krokowy bo odpowiada za cośtam biegu jałowego więc to nie on a co do tych zimnych lutów to gdzie ten przekaźnik jest w skrzynce z bezpiecznikami tą w kokpicie??

czy istnieje możliwość że moduł immobilizera się zaciął a gdy odłączyłem klemy to coś pykło w tym ustrojstwie i działa ??