Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : wycieraki

faecd
13-07-08, 21:21
Panowie mam taka drobna sprawe na sumieniu.

Mianowicie, moje wycieraki chyba sa z jakiejs angielskiej wersji cifa czycos, dluzszy wycierak jest bez docisku i jest po stronie kierowcy. Krotszy wycierak jest z dociskiem po stronie pasazera. Jak wy macie? Wg mnie docisk powinien byc po stronie kierowcy...ale z drugiej strony lepiej jest jak jest dluzsze ramie po str kierowcy

Piszcie jak macie moze cos wymodze;)

ceelx
13-07-08, 21:23
wydaje mi sie ze ramie krotkie ze spojlerem powinno byc po str kierowcy z dluzsza wycieraczka, a ramie dluzsze z krotsza wycieraczka po stronie pasazera

Bob
13-07-08, 21:28
Jakbyś miał z angielskiej wersji (tzn. samochód zmienianą kierownicą z prawej na lewą) wycieraczki działałyby w drógą stronę :)

Na 100% docisk, spoiler jest od strony kierowajcy, nawet w ciffach 5d więc coś nie teges.

jero11
13-07-08, 21:59
więc chyba ktoś zamienił ramiona stronami skoro masz odwrotnie;)

karpik85
13-07-08, 22:36
pewnie ktoś wcześniej ramiona zamienił stronami, bo ja jeszcze nie widziałem Hanki z dociskiem po stronie pasażera.

Skoti
13-07-08, 23:32
Nie którzy montują docisk po obydwóch stronach ale seryjnie jest po jednej

NasE
13-07-08, 23:34
ja widzialem, ale byl on wowczas takze po stronie kierowcy

innymi slowy po stronie pasazera byl wkrecony na chama w ramie wycieraki :)

lewa wycieraczka ma 50cm miec, a prawa (pasazer) 45cm

zamien ramiona i jesli przy tej kombinacji nic nie bedzie wchodzic poza szybe, nie bedzie przychaczac uszczelki to znaczy ze jest si

powodzenia

faecd
14-07-08, 13:06
Dzieki chlopaki zaraz ide i pokombinuje zobaczymy co wyjdzie

Jakbyś miał z angielskiej wersji (tzn. samochód zmienianą kierownicą z prawej na lewą) wycieraczki działałyby w drógą stronę :)

Kolego nie byl bym tego taki pewien bo mialem okazje jezdzic w anglii angileska renoowka i wycieraczki chodzily tak samo jak w europejskich wersjach!

NasE dzieki za wyczerpujaca wypowiedz, kurde trzeba by bylo na spota wpasc:D cea

Bob
14-07-08, 18:45
Kolego nie byl bym tego taki pewien bo mialem okazje jezdzic w anglii angileska renoowka i wycieraczki chodzily tak samo jak w europejskich wersjach!

Ale my chyba rozmawiamy o hondach? W tej marce ten problem nie istnieje ;)