Zobacz pełną wersję : Gdzie idzie orginalnie kabel masowy z akumulatora - civic EG - pilne!
Gdzie idzie orginalnie kabel masowy z akumulatora - civic EG - pilnie potrzebuje zeby mi ktoś wstawił zdjecie bo nie mam pojecia gdzie go przykręcić..
oryginalnie jest przykręcony do kielicha
oryginalnie jest przykręcony do kielicha
dokładnie tak :)
tu masz pierwszą lepszą fotkę z neta
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://pnp.impressiveworks.eu/d15b2%252Bmpfi/05.kable_zasilajace.jpg&imgrefurl=http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?33135-D15B2-mpfi-%28na-D15B7%29-co-jeszcze-mo%25BFe-by%25E6-potrzebne&h=900&w=1200&tbnid=X-Tep2WGQyym6M:&zoom=1&docid=K_UEiwBEtgqYMM&ei=L4n8VOiPJMq_ygOXhIKYDw&tbm=isch&ved=0CFMQMygqMCo
Gdzie idzie orginalnie kabel masowy z akumulatoraDo kielicha, ale nie dotyczy to Twojego samochodu, bo przeniosłeś akumulator.
bo nie mam pojecia gdzie go przykręcić..Tam gdzie masz akumulator, czyli w bagażniku. Świetnie nadaje się do tego blacha, do której przykręca się koło zapasowe.
Dzięki chłopaki!
Markos - ale ty jestes k.. męczący - wiecznie się udziela, a nigdy nic do powiedzenia nie ma...
Otrzymałeś bardzo dobrą poradę przykręcenia kabla masowego tuż obok akumulatora, który masz w bagażniku. Masa i tak idzie po budzie, w każdym samochodzie kabel jest krótki i prowadzi do najbliższego kawałka blachy. Jeśli masz chęć ciągnąć kolejny drut przez całe auto, żeby przykręcić go tam gdzie był kiedyś, to oczywiście możesz tak zrobić, ale to kompletnie bez sensu.
Męczące w tym wątku jest zasadniczo tylko to, że nie potrafiłeś znaleźć w internetach zdjęcia komory silnika Hondy Civic EG i bardzo pilnie ktoś musiał to zrobić za Ciebie. Reszta to tylko produkt Twojego turbolenistwa i braku ogarnięcia.
Napisze to po raz... (w sumie nie wiem który): NAUCZ SIĘ CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM!
Nie prosiłem o porady tylko o konkretną odpowiedz na konkretne pytanie...
I ponownie... Jeśli musisz już wiedzieć...
Spaliłem zasilacz w moim garażowym laptopie i zanim nie dojdzie następny do tego starego trupa.. odciąłem sobie dostęp do manuali ktore tam mam...
Natomiast na kompie w domu namieszało mi się coś w przeglądarce i google nie pokazuje mi obrazków w pełnym wymiarze (geniuszem w dziedzinie informatyki nie jestem i nie musze być, bede miał chwilę to kogos poprosze zeby mi kompa zrobił...) Ciężko pracuje 6-7dni w tyg. od rana do wieczora i jak wyskoczy mi kilka wolnych godzin gdzie moge poswiecic czas swojej zabawce i do tego okazjonalnie nie pada u mnie to to robie.. A jeśli niedajboże utknę z czymś to kożystam z każdej dostępnej mi pomocy (w tym przypadku tego forum) i życzliwości innych ludzi! Więc wsadz sobie tekst o turbolenistwie i braku ogarnięcia... Bo... w zasadzie skoro sam jestes tak zaj.. ogarnięty i znasz na tyle moj projekt to przypuszczam że przeleciał ci przed oczami żółty kabel (na całym czarnym matowym tle - niedoprzeoczenia...), który biegnie od akumulatora do punktu mocowania zapasówki... Do punktu do którego przez ostatnie 2! lata miałem przymocowaną masę...
Gorąco pozdrawiem.
Piotrek
:p
;)
Błędnie założyłem, że chodzi o Twoje auto, ale na samym początku mojej odpowiedzi jest wymieniona lokalizacja oryginalnego połączenia. Tego już pewnie nie doczytałeś, bo wolałeś się bez powodu powściekać, że ktoś dobrze radzi, ale trochę obok - bo błędnie założył, że pytasz o własny samochód. Jak nie będziesz się tak bez sensu podrzucał na każdy mój post, to będziesz zdrowszy. Wystarczyło odpisać, że u siebie masz to już ogarnięte i że nie trafiłem z dalszą częścią po "Do kielicha".
A przeglądarkę wystarczy przywrócić do domyślnych ustawień i wyczyścić ciasteczka - ogarniesz to sam i powinno ruszyć. Tak, wiem, znowu nie czytam ze zrozumieniem, ale po co masz komuć truć d*pę, skoro możesz to zrobić sam :p
Równie ciepło pozdrawiam,
Michał
:o
Nie wiem o co chodzi, !markos dał Ci dwie opcje + wyjaśnienie, że zawsze masa jest możliwie najkrótsza, rozwinął obie możliwości, a dostał za to zjebkę. Dla dobra ogółu - odpowiedź udzielona, pretensja bezpodstawna, zamykam.