lliper
08-03-15, 00:41
Siemanko, ostatnio założyłem sobie instancje gazową do swojego Civica. Instalacja była wyjęta z CRX-a, domyślam się ze pewnie mapa na jakiej pracuje obecnie moja H to własnie ta z CRX-a plus/minus jakieś tam korekty z wtrysków. U siebie mam zmieniony kolektor dolotowy z D15B7, wałek z D16Y7 i przelot z rzeczy mających wpływ na spalenie/ingerencje w silnik. Teraz w jaki sposób wystroić LPG ?
Chciałbym uzyskać przyrost mocy na LPG ze względu na to ze na wysokich obrotach brakuje benzyny (rozjechany AFR), na gazie nie będzie problemu "podlać" na wysokich. Tylko czym się sugerować ?
Na oko podnosić dawkowanie?
Może podpiąć sondę lambda?
Według AFR-u ?
Prosiłbym o poradę bo jestem zielony w tym temacie :)
P.S stwierdziłem że po co mam płacić warsztatowi jakiemuś 60zł skoro za 30zł mogę kupić interfejs dla siebie i się czegoś nauczyć :)
Chciałbym uzyskać przyrost mocy na LPG ze względu na to ze na wysokich obrotach brakuje benzyny (rozjechany AFR), na gazie nie będzie problemu "podlać" na wysokich. Tylko czym się sugerować ?
Na oko podnosić dawkowanie?
Może podpiąć sondę lambda?
Według AFR-u ?
Prosiłbym o poradę bo jestem zielony w tym temacie :)
P.S stwierdziłem że po co mam płacić warsztatowi jakiemuś 60zł skoro za 30zł mogę kupić interfejs dla siebie i się czegoś nauczyć :)