Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D16Z5 - potrzebny kit TURBO zestaw

lepert
06-03-15, 21:28
Witam kolegów,

potrzebuje zestaw Turbo do silnika D16Z5 - proszę o pomoc w celu przygotowania dobrych gratów !

Aktualnie CRX jest na montażu klatki - dlatego też mamy 2 tygodnie na zakup wszystkich części !

PROSZĘ o pomoc !

Mama jeszcze jedno pytanie - ponieważ auto ma być na kjs - czyli generalnie po uturbieniu wskakujemy klasę wyżej - > Jakie macie koledzy inne pomysły na zwiększenie mocy ?

qureku.
06-03-15, 22:26
Mama jeszcze jedno pytanie - ponieważ auto ma być na kjs - czyli generalnie po uturbieniu wskakujemy klasę wyżej - > Jakie macie koledzy inne pomysły na zwiększenie mocy ?

Do kjsów i turbo ? serio słaby pomysł, a raczej bardzo słaby. Nie dość, że wskakujesz i do klasy z evo, to jesteś mega niekonkurencyjny. A sama charakterystyka pracy turbo słabo nadaje się do KJSów. Piszę to z doświadczenia...

Ja bym zostawił silnik w spokoju, zrobił wydech, dolot, a za resztę kasy kupił LSD, którego działanie na pewno odczujesz

Ps. Pamiętaj o otulanie na klatce

Serio...Odpuśc temat turbienia tego silnika, który nawet ze względu na swój wiek powiem szybko papa..

lepert
06-03-15, 23:05
Hmm Dzięki za informacje - > powiec mi proszę gdzie można LSD KUPIć w sensownej cenie ?

qureku.
06-03-15, 23:07
powiec mi proszę gdzie można LSD KUPIć

Tego niestety nie wiem

Ja u siebie mam obxa i działa od paru lat