Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Elektryka i bezpieczniki mam problem niech ktoś pomoże...

januwek
05-03-15, 18:02
Witam mam problem jakiś czas temu przestało mi świecić światło w bagażniku w ej6, potem przestało w kabinie, dziś sprawdziłem bezpieczniki wcześniej nie miałem czasu bo dużo pracuje a nie mam garażu. pod maska miałem jeden do wymiany od INTERIOR LIGHT 7,5A i włożyłem narazie 10A bo nie miałem 7,5 . Zauważyłem że nie świeci mi się też kontrolka od otwarcia bagażnika nie wiem od kiedy:/, jeśli chodzi o bezpieczniki w kabinie to wygląda to tak jakby tylko do 1 dochodził prąd:0 nie mam miernika, bezpieczniki sprawdzałem taką próbówka samochodową z żarówka środku i świeciła tylko na bezpieczniku w rogu w skrzynce opisany jako numer 33 7,5A INTER LOCK UNIT na reszcie bezpieczników jakby nie było prądu autem jeżdżę na co dzień i chyba wszystko jest ok, aha i tą próbówkę podpiąłem do kostki (chyba tam co jest czujnik otwarcia klapy) która wchodzi do zamka w klapie bagażnika to żarówka w próbówce ledwo się żażyła zamiast świecić. Co mam z tym zrobić?? Chcę mieć światło w bagażniku i wszystko jak należy. Dzięki z góry za rady...

januwek
07-03-15, 23:18
ma ktoś schemat elektryczny do 6 gena coupe? potrzebuje się dowiedzieć z kąd idą kable do czjnika otwarcia klapy bagażnika u mnie czarny i niebieski