Zobacz pełną wersję : Naprawa aparatu zapłonowego
Witam
poszukuję informacji jak wymienić czujnik GMP w aparacie? Ktoś posiada taką wiedzę lub wie gdzie mogę znaleźć takie informacje? Nie moge sie do niego dostać a nie chcę czegoś rozwalić. Temat jest dość pilny
Skąd weźmiesz taki czujnik, jeśli w ogóle jest wymienialny? Poszukaj całego aparatu i z głowy.
Najwygodniej jak wyjmiesz aparat i na stole będziesz to robił . Zdejmujesz palec , osłonę i zobaczysz czujniki .Ale żeby się do nich dostać musisz płytkę wyjąć.
Mam swój aparat który wysiadł. Nie daje iskry. Kupiłem od jednego z forumowiczów niby sprawny aparat a okazuje się, że czujnik jest walnięty. Mogę go przełożyć ze swojego tylko jak?
Zdejmujesz palec , osłonę i zobaczysz czujniki .Ale żeby się do nich dostać musisz płytkę wyjąć. Zdjąłem kopułkę i palec, wyjąłem cewkę i moduł i właśnie sęk w tym, że nie wiem jak się dostać głębiej, żeby wyjąc czujnik.
Prosta sprawa, demontujesz od strony wałka tą część co w niego wchodzi i wyciągasz całą ośkę aparatu razem złożyskiem i ta przegroda aluminiowa.
Aha i potem ten dziubek co wchodzi w wałek rozrządu trzeba wsadzić tak samo. Jak będzie odwrócony o 180 stopni to auto nie odpali.
Dzięki koledzy za poradę. A sam czujnik wystarczy wypiąć czy jak? Wymiana nie jest problematyczna? wezmę się za to prawdopodobnie w sobotę to dam znać jak wyszło.