PDA

Zobacz pełną wersję : Spalanie oleju a kondensatorki

Kobra
13-07-08, 01:34
Czy mozliwe jest ze honda pali olej przez uwalone kondensatorki w komputerze ??:o bo spotkalem sie z czyms takim w mitsubishi ;p wszyscy mowili ze silnik do naprawy ze pierscienie uszczelniacze itp a okazalo sie ze byly przepalone kondensatorki w komputerze i po ich wymianie przez elektryka autko przestalo wogole palic olej :) wiec sie zastanawiam czy jest sens dac komputer do sprawdzenia w hondzie elektyrowi pod tym wzgledem

Bodzlo
13-07-08, 09:48
Troche mnie to rozbawiło :-) Branie oleju to sprawa czysto mechaniczna i nie ma związku z elektryką .
Chciałbym widzieć mine tego elektryka jak mu kompa dasz i powiesz o co chodzi

piotrstrojek
13-07-08, 11:39
Mój przedmówca ma rację - komputer nie steruje podawaniem oleju do silnika. Nie ma wogule z tego co wiem nic wspólnego ze smarowaniem silnika.

Jeżeli żłopie Ci olej, oznacza to że po prostu masz rozwalone pierścienie i ewentualnie sponiewierane uszczelniacze zaworowe.

Kobra
13-07-08, 13:53
nie no fakt moze troche to smiesznie brzmi :d ale mowie jak bylo z tym mitsubajem :D a komputer nie steruje czasem cisnieniem oleju ??

BARTAS998
13-07-08, 14:01
nieee cisnieniem oleju steruje pompa oleju i zaleznie od obrotow dyma odpowiednie cisnienie chyba nie?

Bodzlo
13-07-08, 14:03
nie no fakt moze troche to smiesznie brzmi :d ale mowie jak bylo z tym mitsubajem :D a komputer nie steruje czasem cisnieniem oleju ??

Nie :) cisnienie rególowane też mechanicznie przez zębatkową pompe ciśnienia i prędkość obrotową silnika