PDA

Zobacz pełną wersję : Co kupić (jakie narzędzia) po zakupie Hondy

defx
12-07-08, 23:25
Witajcie!
Wczoraj kupiłem Hondę 1.4is `98r

Może głupie pytanie, ale skoro już takimi autkami jeździcie to na pewno mi poradzicie :)
Co muszę sobie kupić do autka?
Chodzi mi o to jakie klucze? Jakie narzędzia? co się w ogóle przyda? to mój pierwszy samochód, więc nie śmiać się tylko doradzać hehe ;)

Z góry dziękuję za odpowiedź :) jak zrobię zdjęcia to się pochwalę autkiem :)

superman2
12-07-08, 23:29
z racji tego ze kupiles honde to raczej zadne narzedzia nie beda Ci potrzebne ;)

ja mam civica z silnikiem d14a5 odmulony z 75 na 90KM i przez ponad póltora roku ekspoalatcji nie byly mi potrzebne zadne klucze :)
no pomimajac takie standardowe ktore mi byly potrzebne zeby wlasnie zwęzke z dolotu usunąć... aa i kiedys srubokretem musialem jakas srubke od plastikow przykrecic... :P

auta raczej bezawaryjne, lać plyny i jezdzic :D

defx
12-07-08, 23:35
hehe :) mam nadzieję, że u mnie też będzie bezproblemowo, jednak zawsze coś w samochodzie powinno być :) jakiś klucz do świec, czy inne klucze (tylko właśnie jakie) hehe

superman2
12-07-08, 23:44
ja w samochodzie oprocz trojkata, apteczki itp to woże jeszcze srubokret krzyzakowy (czasem musze poprawiac zamek w klapie, i jakies srubki w od plastikow) i taki komplecik kluczy ktory mam z punktow VITAY na orlenie.. ;) fakt ze za wiele to bym tym nie podziałał, ale zawsze to jakiś klucz i kombinerki.. :) warto jeszcze wrzucic do bagaznika jakies rekawice i latarke, na wypadek zmiany kola w błocie albo jak jest ciemno... ;)

qba1983
13-07-08, 08:18
w samochodzie z kluczy przyda ci sie tylko klucz do stascyjki ;) i ewentualnie klucz do kół w razie zlapaqnia gumy.

nigdy nie wozilem kluczy w hondzie, nie przydadza sie...
za to jesli planujesz cos robic samemu w aucie, to odrazu ci powiem, zebys kupil pozadne klucze nasadowe i oczkowe(z dobrej twardej stali - wanadowe sa super) ale takie klucze kosztuja.
nie kupuj ruskich kluczy bo poomykasz sruby, a pozniej bedziesz pytal jak to teraz odkrecic...

Konrad84
13-07-08, 09:27
Bedzie ci potrzebna 17" do odkręcania/zakręcania korka spustowego oleju.

Xus
13-07-08, 18:55
jak ktos pisal wyzej kupiles honde wiec klucze nie beda ci potrzebne;)

ale jak zamierzasz cos sam robic przy aucie to dobre klucze plaskie-oczkowe nasadowe z grzechotka i nie kupuj czasem jaki najtanszych z duzego sklepu"tesco" itp. kilka srubokretow plaskich i krzyzakowych rowniez sie przyda. klucz do swiec propomuje z gumka w srodku zeby latwiej sie wyjmowalo odkrecone swiece.zobacz czy przy zapasie masz klucz do kol jak nie kup tez jakis dobry zeby pozniej czasem sie gdzies na drodze nie okazalo ze kupiles/miales jakis badziew i przy odrkecaniu kol na drodze masz problemy.
Jakies jeszcze pytanie wal smialo chetnie pomoge.

pozdro Xus

sajmon71
13-07-08, 22:41
to nic nie woże hondy jak mazdy bezproblemowe pojazdy tylko plastiki trzeszczą ;)

sajmon71
13-07-08, 22:43
ja w samochodzie oprocz trojkata, apteczki)

to nic nie woże..

noi oprócz kamizelki i standardowego klucza do kół.. wlasnie wrociłęm z nad morza..

hondy to tak jak mazdy bezproblemowe pojazdy tylko plastiki trzeszczą..