Zobacz pełną wersję : Spadające obroty EJ9 1.4
Witam, co może być przyczyna czegoś takiego jak na tym filmiku? Wydaje mi się ze stało się tak po zatankowaniu paliwa na Orlenie lecz może to zwykły zbieg okoliczności.https://youtube.com/watch?v=BhZfRUVJvvs
krzysiek93.3
03-03-15, 12:45
Dolej jakiś dodatek do wytrącenia wody z paliwa, czy jakoś tak sie to nazywa, kiedyś na BP zalałem miałem podobnie, dolałem denaturatu, i po jakiś 100km i po następnym tankowaniu przeszło;) nie polecam denaturatu bo są inne cuda, u siebie wlałem bo to moj silnik i mogę robić z nim co chce i jak wybuchnie to mój problem;)
Też ci gasł na przykład przy dojeżdżaniu do skrzyżowania?
krzysiek93.3
03-03-15, 18:05
U mnie to wogóle cuda sie działy, np na skrzyżowaniu prawie gasł, obroty prawie do zera, potem odrazu na 4tyś wskakiwały, i tak falowały, ciężko odpalała itp. połowe osprzętu wymieniłem i dalej to samo, i wkońcu wpadłem na to że woda może być w paliwie, tyle że u mnie to było połączone z agonia pompy paliwa. U ciebie też może być co innego, ale jeśli potankowaniu sie tak stało to można dolać tego dodatku nie jest drogie ok25zł napewno nie zaszkodzi, a można kosztów oszczędzić. Jak nie pomoże to można dalej sprawdzać filtry, kable, aparat itd, jednak to wszystko kosztuje, ja ponad 5 stówek wydałem na niepotrzebne rzeczy mechaników, i dużo czasu o nerwach nie mówie :cool:, a pomogła denatura za 3 zł :mad:
Od tego czasu wszystko robie sam:o
Możliwe że dzieję się tak poprzez spalony bezpiecznik od komputera (back up)? Nie mam teraz opcji sprawdzić ale wiem że jest spalony