Zobacz pełną wersję : tłumnik się wytłukł
problem jest taki do tej pory do puszki końcowego miałem wspawaną końcówką basowąi było fajnie ale ostanio coś zacząło tak :furgotać' i dochodzi to właśnie z puszki końcowego tłumnika. najprawdopodobniej rozleciały mi się bebechy. jeżeli wytnę je w całości to czy nie będzie za głośno? co ze spalaniem i mocą? można tak w ogóle jeździć?
chlopaki maja cale uklady przelotowe i jakos nie narzekaja, glosno moze byc, a raczej bedziespalanie i moc znaczaca sie nie zmienia jesli w ogole sie zmienia w co watpie
chlopaki maja cale uklady przelotowe i jakos nie narzekaja...,
A ja proponuje nie wpuszczac kolegi na minę, skoro nie widzisz roznicy pomiedzy tłumikiem przelotowym a tłumikiem seryjnym z wywalonym wnętrzem.
I w samochodach jest TŁUMIK a nie TŁUMNIK.....
czyli co proponujesz? jak to zrobić najtańszym kosztem. można wywalić bebechy?
ja mam przelotowke ale podkreslam przelotowke nie wyzucone bebechy ze srodka tylko caly ulkad w jednej srenicy bez puszek i tumikow jedynnie koncowy przelotowy ala mugen i faktycznie glosnawo chodzi ale jesli chodzi o spalanie to moge potwierdzic nic sie nie zmineila a jelsi tak to minimalnie czego nieda sie odczuc.PS na forum jest tego mnustwo tematow o tłumikach poszukaj
czyli co proponujesz? jak to zrobić najtańszym kosztem. można wywalić bebechy?
Wlasnie, ze nie wywalaja bebechow bo bedziesz niezadowolony. Rownie dobrze moglbys zastapic ten rozwalony tłumik prostą rura - efekt bylby duzo lepszy.
jesli bebechy ci sie wytukly w srodku tłumika to nic nie zrobisz tylko nowka cie ratuje akurat konocowy tłumik niejest drogi ztego co pamietam jak kiedys zakladalem to zaplacilem 120
Kup nowy tłumik koszt za seryjny jak poszukasz jakieś 120-150 zeta i będziesz się cieszył ciszą,a spalanie się nie zmieni, chociaż na to akurat taki tłumik chyba nie ma większego wpływu.
MacGyver86
17-07-08, 12:09
Ja miałem Bosala tylko już też rozsypanego w środku... klang miał jak sportówa i 200KM :P teraz wymieniłem na zwykły za 110zł z firmy EDEX no i nastąpiła ciiisza niezmierna. teraz słysze jak pracuje silnik a nie wydech:P zastanawiam sie czy to nie obniża dynamiki silnika. albo mi sie wydaje albo teraz ciężej mu sie dochodzi do prędkości 160-180. czytałem również ostatnio że jedne tłumiki szybciej odprowadzają spaliny niż inne może to jednak ma na coś wpływ?