PDA

Zobacz pełną wersję : tłumnik się wytłukł

wastag
12-07-08, 16:06
problem jest taki do tej pory do puszki końcowego miałem wspawaną końcówką basowąi było fajnie ale ostanio coś zacząło tak :furgotać' i dochodzi to właśnie z puszki końcowego tłumnika. najprawdopodobniej rozleciały mi się bebechy. jeżeli wytnę je w całości to czy nie będzie za głośno? co ze spalaniem i mocą? można tak w ogóle jeździć?

_Z_I_K_
12-07-08, 16:46
chlopaki maja cale uklady przelotowe i jakos nie narzekaja, glosno moze byc, a raczej bedziespalanie i moc znaczaca sie nie zmienia jesli w ogole sie zmienia w co watpie

kivik
13-07-08, 13:28
chlopaki maja cale uklady przelotowe i jakos nie narzekaja...,
A ja proponuje nie wpuszczac kolegi na minę, skoro nie widzisz roznicy pomiedzy tłumikiem przelotowym a tłumikiem seryjnym z wywalonym wnętrzem.

I w samochodach jest TŁUMIK a nie TŁUMNIK.....

wastag
13-07-08, 15:36
czyli co proponujesz? jak to zrobić najtańszym kosztem. można wywalić bebechy?

CIV85
13-07-08, 16:22
ja mam przelotowke ale podkreslam przelotowke nie wyzucone bebechy ze srodka tylko caly ulkad w jednej srenicy bez puszek i tumikow jedynnie koncowy przelotowy ala mugen i faktycznie glosnawo chodzi ale jesli chodzi o spalanie to moge potwierdzic nic sie nie zmineila a jelsi tak to minimalnie czego nieda sie odczuc.PS na forum jest tego mnustwo tematow o tłumikach poszukaj

kivik
13-07-08, 18:55
czyli co proponujesz? jak to zrobić najtańszym kosztem. można wywalić bebechy?

Wlasnie, ze nie wywalaja bebechow bo bedziesz niezadowolony. Rownie dobrze moglbys zastapic ten rozwalony tłumik prostą rura - efekt bylby duzo lepszy.

CIV85
13-07-08, 20:28
jesli bebechy ci sie wytukly w srodku tłumika to nic nie zrobisz tylko nowka cie ratuje akurat konocowy tłumik niejest drogi ztego co pamietam jak kiedys zakladalem to zaplacilem 120

karpik85
13-07-08, 22:40
Kup nowy tłumik koszt za seryjny jak poszukasz jakieś 120-150 zeta i będziesz się cieszył ciszą,a spalanie się nie zmieni, chociaż na to akurat taki tłumik chyba nie ma większego wpływu.

MacGyver86
17-07-08, 12:09
Ja miałem Bosala tylko już też rozsypanego w środku... klang miał jak sportówa i 200KM :P teraz wymieniłem na zwykły za 110zł z firmy EDEX no i nastąpiła ciiisza niezmierna. teraz słysze jak pracuje silnik a nie wydech:P zastanawiam sie czy to nie obniża dynamiki silnika. albo mi sie wydaje albo teraz ciężej mu sie dochodzi do prędkości 160-180. czytałem również ostatnio że jedne tłumiki szybciej odprowadzają spaliny niż inne może to jednak ma na coś wpływ?