Zobacz pełną wersję : wiązka kabinowa z d15b7 do d16z6
Witam.
jestem na etapie swapa d16z6 do eg3. Mam problem z dostaniem wiązki kabinowej do tego silnika w dobrym i w miare kompletnym stanie.
Moje pytanie brzmi:
Z jakimi innymi wiazkami kabinowymi ten silnik będzie współgrał? tzn będą pasować wtyczki do wiązki silnikowej i komputera p28 ?
Ta z d15b7 bedzie dobra, kostki pasuja do kompa, trzeba tylko dopiac 2 kable od zaworu vteca
A z czego te kable maja isc do zaworu?
Tapatalk..
kazik2_h9w3
28-02-15, 09:02
Z kompa by witek zagrał
Ma ktoś jakiś schemat w jakie piny sie wpiac w kostce od ecu?
Tapatalk..
kazik2_h9w3
28-02-15, 09:37
Ją nie pomogę ale wiem że było o tym na forum
Wpisz sobie w googla grafike " piny vtec p28"
z tą wiązką d15b7 raczej nie auktualne :) Kupiłem przed chwilą wiązkę kabinową z d16y8 z del sol'a. Z tego co mi wiadomo to są takie same silniki więc nie powinno być problemu z dopasowaniem do kompa i wiązki silnikowej?
kazik2_h9w3
28-02-15, 11:49
Tylko jak kojarzę y8 to obd2 ale mogę się mylić
Tez tak myślałem ale jest to wiazka z solki a nie z 6gena wiec Moze będzie obd1. A jeśli obd2 to mozna zastosowac przejsciowke na obd1?
Tapatalk..
kazik2_h9w3
28-02-15, 12:31
Wszystko można tylko chodzi o kasę
No ale tak na dobra sprawę czym różni sie obd2 od obd1 oprócz tego ze obd2 ma zlacze serwisowe? Będzie to mialo znaczenie jeśli bede potrzebowal jedynie części wiązki żeby zrobić swapa do eg3? Wtyczki da takie same?
Tapatalk..
Na tej z b7 dokładasz kable jak idą na zdjęciu piny koloru czerwonego i dziala
http://i2.photobucket.com/albums/y35/kiloviper/wiring.jpg