Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Demontaż wtrysku. Silnik korkowy.

rafik54321
27-02-15, 10:15
Witam. am taki głupi problem. Mianowicie ze względu na "nurkujące" obroty (najczęściej na schodzeniu z wysokich na niskie) obroty lecą łeb na szyję, i tak na 250 RPM się zatrzymują by wzrosnąć do 750 RPM, wtedy już trzyma. Chciałem przeczyścić silniczek korkowy, który u mnie (MB2 D14A8) jest schowany od dołu i jedna ze 4 śrubek pękła, najpewniej będę musiał zdemontować cały wtrysk aby się do tego dobrać. Pytanie czy czekają mnie jakieś niespodzianki, czy po prosu wystarczy odkręcić 4 śruby i wszystko ładnie zejdzie, i jak po skręceniu będzie to pracować. Nigdzie nie znalazłem dokładnych informacji na ten temat i odnośnie tego silnika. Przy okazji przeczyściłbym też przepustnice.

Arturvf500
27-02-15, 13:33
Wtrysk? nie wiem co masz na myśli, ale najzwyczajniej odkręcasz przepustnicę i tyle w temacie

rafik54321
27-02-15, 16:53
Teraz sprawdziłem i pisząc" wtrysk" miałem na myśli, przepustnicę z całą obudową XD. Małe braki w nazewnictwie XD. Nie jestem pewny czy można ją sobie "tak po prostu" odkręcić i przykręcić aby wszystko potem dobrze grało, czy np. nie pokręci się jakieś elektronika. Nie wiem czy tak może być, więc pytam nim ją zdemontuje.

siara87
27-02-15, 19:43
Bedziesz musial kupic uszczelke pod przepustnice bo raczej sie rozerwie przy demontazu, no chyba ze sobie sam wytniesz taka z tektury