Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Koni Sport Kit 1130 jak dokładnie wyregulować wysokość obniżenia i siłę tłumienia???

Cracus
12-07-08, 01:41
Witam Koledzy :D Kupiłem sobie wczoraj zestaw sportowy zawieszenie z Koni Sport Kit 1130 na -30 i mam takie pytanko do was apropo ustawienia obnizenia. Chodzi mi o to ze chciałbym obnizyć autko na te -30 tak jak planowałem i tak jak planowo jest w tym zestawie(przez producenta) ale na tych amortyzatorach przednich i tylnych są wcięcia/rowki i w jednym z rowków w kazdym amorku znajduje się pierścień który odpowiada za wysokośc tego obnizenia w przednich są 2 rowki a w tylnych 3. I W TYCH PRZEDNICH AMORKACH TEN PIERSCIEN KTÓRY JEST ODPOWIEDZIALNY ZA WYSOKOŚĆ OBNIZENIA JEST UMIESZCZONY W PIERWSZYM ROWKU/WCIĘCIU OD GÓRY (jest na samej górze) TAK JUŻ BYŁO JAK MI PRZYSŁALI TEN ZESTAW A W TYCH TYLNYCH TEN PIERŚCIEN JEST ZAŁOŻONY W ŚRODKOWYM WCIĘCIU Z TYCH 3 MOZLIWYCH WCIĘĆ CZYLI NA ŚRODKU. I PYTANIE KIERUJE TERAZ DO WAS CZY TAK POWINIENEM ZOSTAWIĆ TAK ŻEBY MI TO OBNIZYŁO NA TE -30 CZY POWINIENEM COŚ ZMIENIĆ Z USTAWIENIEM WYSOKOŚCI TYCH PIERŚCIENI W ROWKACH??? :D I dodatkowe moje pytanie-chciałbym jeszcze w tych amorkach ustawic sobie największą siłę tłumienia tak żeby przypominało serie i nie było zbyt twardo--to w którym kierunku mam kręcić tym pokrętłem plastikowym co sie od góry nakłada, w kierunku strzałki czy odwrotnie i czy na maxa mam tak podkręcić, bo jest tam chyba od 1 do 4 opcji??? :D:D POZDROSY :P

Mowad
12-07-08, 08:35
Co prawda nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, bo nigdy nie mialem takiego cuda, ale w kwestii tlumienia to raczej im wieksze tlumienie dasz tym bedzie twardziej a nie bardziej jak w serii.

patyk_lks
12-07-08, 10:28
Jak chcesz mniej bardziej miekki zawias to musisz rozkrecic tlumienie. Czyli zapewne odwrotnie do wskazowek zegara.

Cracus
14-07-08, 01:00
Nikt juz nic tutaj nie dopisze? :/ Jak ktos posiada taki zestawik to prosze napiszcie coś. Bo sprawa jest taka, że przysłali mi zestawik i nie wiem w których wcięciach na amorkach przednich i tylnych mam umiescic pierscien który jest odpowiedzialny za obnizenie furki (chodzi o te pierscienie w amortyzatorach przednich i tylnych, w przodzie są 2 wcięcia i ja mam pierscien na samej górze, a w tylnych 3 wcięcia i pierscien mam w srodkowym wcięciu) i chciałbym tak na -30-35 obnizyc furke :) Czy dobrze mam te pierscienie pozakładane czy jednak powinienem cos pozmieniać?? Prosze jak wiecie coś w tym kierunku to dopiszcie coś.. pozdrawiam

wydma8
14-07-08, 02:36
Siema

Sam mam 1130, ustaw sobie na max glebe a jesli chodzi o regulacje tlumienia to pokrec w jedna pozniej w druga strone i wszsytko bedziesz wiedzial:)sam zawsze tak robie bo nie pamietam:) teraz mam max twardo i jest super miodzio, nawet rodzinka sie przyzwyczaila:)

Pzdr

Cracus
14-07-08, 12:55
Eloo :) Na max glebe czyli co, na sam dół mam dac te pierscienie w te dolne rowki czy jak???(chodzi o te pierscienie w amorkach) Bo na instrukcji montazowej która była przy tych amorkach to żeby mieć glebe sport jest pokazane niby żeby te pierscienie w przednich amorkach były na górze (a są dwie opcje góra/dół) a w tych tylnych zeby były na środku ( a są 3 opcje góra/środek/dół) więc sam już nie wiem czy jak założe tak czy bedzie oki i czy nie bedzie za mało zglebowana fura a przypominam że chodzi mi o to żeby nie zglebować zamocno i zeby było tak na -30 albo-35 (przód i tył) Jak wiecie jak to zrobic to pliska napiszcie cos bo czas mnie z tym goni :) Pozdro dla wszystkich i dziekówka za odpowiedzi!

!markos
14-07-08, 13:08
nie, jak ma byc gleba to musisz przelozyc na sama gore... wlaczyles myslenie zanim zadales to pytanie?

postaw na ziemie jak jest teraz, najwyzej sobie pozniej przelozysz te pierscienie, czy to naprawde takie skomplikowane?

Cracus
15-07-08, 01:17
nie, jak ma byc gleba to musisz przelozyc na sama gore... wlaczyles myslenie zanim zadales to pytanie?

postaw na ziemie jak jest teraz, najwyzej sobie pozniej przelozysz te pierscienie, czy to naprawde takie skomplikowane?

hehehe kolego bez docinek proszę :D :P Oczywiscie że włączyłem myślenie zanim zadałem te pytanko. A pytam dlatego zeby być pewny co do tego montażu ponieważ jeden ziomuś poinformował mnie że jezeli założe glebe z Koni Sport Kit 1130 z regulacją wysokości i nie bede zadowolony z obnizenia to bede mógł sobie mocniej obniżyć ale pod warunkiem takim że musze zdemontować wszystko, amorki i springi po to aby przełożyć ten pieprzony pierścien w niżej położony rowek a z demontazem wiązą sie nastepne koszta i zbędny czas i problem :) więc lepiej jest chyba podpytac się co nie niż pózniej się niepotrzebnie z tym pieprzyć hehe :D

Cracus
15-07-08, 13:31
Nikt juz nic nie dopisze.. :(

!markos
15-07-08, 13:44
a co mamy napisac? powtorzyc po tobie, ze do regulacji wysokosci trzeba odkrecic amortyzator od wachacza i od budy?

Lopez`
15-07-08, 15:05
Dajesz na dolne pierscienie i masz najnizsza opcje. Teraz z przodu miesci mi sie lewo jeden palec a z tylu 1-2.
Co do regulacji twardosci krecac zgodnie ze strzalka uszywniasz.

Dealer
15-07-08, 15:57
moge odkupic ta zawieche od Ciebie bo widze ze i tak nie ogarniesz hehe.

VITEK
15-07-08, 16:19
mozecie zdradzić kolegdzy gdzie mozna nabyc w polsce taki zawias? albo jeszcze nizszy:)

Dealer
15-07-08, 16:44
na allegro jest.

VITEK
16-07-08, 21:06
piszesz o tym kolego Dealer? http://www.allegro.pl/item385408168_amortyzatory_koni_sport_honda_civic_ raty_.html

VITEK
16-07-08, 21:08
nie dobra juz znalazłem:)pozdrawaim

Lopez`
18-07-08, 00:12
To sa tylko amortyzatory. Szukaj Koni Kit 1130