krystek2002
19-02-15, 15:02
Witam wszystkich, mam dość kosztowny problem mianowicie mam wycieki z przekładni spowodowane dziurawą osłoną przekładni, być może nie jest to jakiś wybitny problem lecz zaraz po kupnie samochodu zrobiłem regenerację przekładni, mam 12 miesięcy gwarancji i kiedy przyszła pora na wymianę uszczelki pod głowicą zauważyłem wyciek z przekładni moje obawy potwierdził brak płynu w zbiorniczku i teraz moje pytanie brzmi co mogę zrobić aby w przyszłości uchronić się przed dodatkowymi kosztami związanymi z tą ch..ą przekładnią mam tu na myśli czy może są jakieś osłony czy coś albo może osłona silnika by uchroniła tą gumową harmonijkę przed kamieniami itp??.
Na kanale mechanik powiedział że są po 2 dziury w tej gumowej osłonie i przez to mam uszkodzoną przekładnie bo dostawał się tam cały syf z ziemi. Z góry dzięki za jakieś propozycje.
Na kanale mechanik powiedział że są po 2 dziury w tej gumowej osłonie i przez to mam uszkodzoną przekładnie bo dostawał się tam cały syf z ziemi. Z góry dzięki za jakieś propozycje.