PDA

Zobacz pełną wersję : Pogniecione nadkole - co z tym zrobić?

Torwald
17-02-15, 21:39
Kumpel ma EP2 Sport (przed liftem).
Jakiś czas temu baba na parkingu wjechała mu w bok auta. Tragedii nie było, prędkość niewielka. Powłoka lakiernicza trochę ucierpiała ale bez większych zniszczeń.
To co się dało to sobie zabezpieczył "magicznym flamastrem", podkładu nie było widać.
Problem w tym, że widać jak nierówna jest powierzchnia blachy - lekko pofalowana.

No i teraz pytanie - co z tym można zrobić?
Opcje widzę dwie:
- szpachla i malowanie (kiepska opcja moim zdaniem)
- oddać auto w ręce magików od "wyciągania wgnieceń" - tylko nie wiadomo ile sobie za taką robotę zawołają. Z tego co patrzyłem to 150zł za wgniecenie (a tu jest raczej "pofalowana blacha"), do 20 to kwota rzędu 1100zł.

Ja bym go namawiał na druga opcję, bo lakier zostanie oryginalny. Tyle, że to droga zabawa...

Macie jakieś doświadczenia w tej materii?

Mobilek
18-02-15, 14:46
Podjechać do ludzi od wgniotek jeżeli można odratować to warto spróbować i od wgniecenia na elemencie, jeżeli jest więcej na 1 elemencie to nie liczą wgniotka x 150zł ( z tego co wiem) :D I nie koniecznie musi wyjść bardzo drogo.

I jeżeli np blacha po wyprowadzeniu na prosto będzie nosiła ślady cięzkie do zamaskowania to polecam dobrego lakiernika co zrobi profesjonalną wkurzkę, zrobić zdjęcia do dokumentacji wrazie sprzedaży i napewno auto wiele na wartości nie straci