Zobacz pełną wersję : Spaliłem kompletnie sprzęgło czy poszła skrzynia ?
Hejka. Szukam i szukam ale nie mogę nic znaleźć. Łapałem się z kumplem parę razy , później z miejsca chciałem ruszyć żwawo. 4 tys obr. , puszczam sprzęgło i słychać było zgrzyt a obroty zaraz do odcięcia doszły.
Za chwilę było smrodek czuć. Pedał jest miękki , odbija elegancko i w ogole. Biegi wchodzą bez problemu , tylko że mogę zostawić na dowolnym biegu a z górki się ztoczy bez problemu więc nie trzymają za bardzo.
Jak odpalę i chcę ruszyć to nic z tego i słychać zgrzytanie przy końcu .
Pomóżcie bo nie wiem czy sprzęgło brać w ciemno czy jak :(
Pozdro.
Ps. Na asfalcie brązowe ślady zostały.
Wydaje mi się, że ukręciłeś półoś więc musisz zejść do parteru i pomacać czy są całe :D
Zrobiłem inspekcję. Płyn od sprzęgła jest. Pod pedałem wycieku nie widzę , fakt że guma tłusta jest.
Później fajera w prawo , odpalam i chcę ruszyć to coś z tyłu stuka jak puszczam sprzęgło. Silnik chodzi , patrzę na półośkę prawą a ona lata sobie :eek: Lewa w porządku. Więc wychodzi chyba na tą półoś , ukręciła się chyba , bo lata sobie jak chce.
Ps. Dawać dwie od razu ? Czy tylko tą jedną ? I pytanie czy od d15 , b16 podpasują ?
Jakby co to mialem gdzies poloski od Civa 4gen od silnika D16A6 ale czy by pasowaly to ni huhu nie wiem
od b serii nie podejdą bo są grubsze
i wystarczy wymienić tylko tą, która się ukręciła, drugą zostaw w spokoju. Jak ci się uda gdzieś wyrwać to bier samą ośkę bez przegubów - taniej wyjdzie
od b serii nie podejdą bo są grubsze
i wystarczy wymienić tylko tą, która się ukręciła, drugą zostaw w spokoju. Jak ci się uda gdzieś wyrwać to bier samą ośkę bez przegubów - taniej wyjdzie
Ale czy podpasuję od d15b2/b7 3d ?
teoretycznie tak, a praktycznie różnie może być, miałem już w łapie dwie ośki od d serii o różnej grubości,
costam ktos madry mowil ze d15z6 i w ogole eco maja inne a reszta zamienna.
Wstępnie mam załatwioną od d16z6 więc będzie dobrze.
Dzięki wszystkim za pomoc :)
Pozdroooo.