PDA

Zobacz pełną wersję : Swap honda ej6 d16y7

hakerek34
17-02-15, 10:11
Mam pytanie , chce włożyć silnik Vtec 2.2 150km z acorda albo d16a8 z crx'a co lepsze? lub co polecicie? . z którym mniej roboty? , do Hondy Ej6 zamiast d16y7. Jest to realne?, i co muszę Przerabiać? .

FaziRBK
17-02-15, 11:40
Najpierw się przywitaj a potem użyj opcji szukaj: Każdy swap był przerobiony na 100 różnych sposobów i wszystko jest opisane.
Żaden z powyższych nie pasuje P&P i jest z każdym trochę roboty a z tym z accorda to już w szczególności tym bardziej, że nie masz o tym pojęcia to mało prawdopodobne, że uda Ci się to ogarnąć.

hakerek34
17-02-15, 13:09
We Wkladaniu silników mam więcej pojęcia od ciebie To napewno. Chcę tylko Się dowiedzieć czy ktoś już to robil taki projekt, a nie mądrzy się jak ty... bo po co się męczyć jak można się spytać, a nie ty już oceniasz ze się nie znam. Pozdro.

kamil39
17-02-15, 13:49
Najlepiej pierwszy post, nie przywitac sie, a potem docinac komus,
silnik z accorda to Nie pasuja lapy), problem jest z polosiami, silnik nisko siedzi- ogolnie rzezba w g****,
silnik z crx-a powinien pasowac do hydro skrzyni z civica, pewnie czeka rzezba spora w wiazce, bo zupelnie inne obd.

Szuman
17-02-15, 16:04
włóż b18 albo b16. będziesz miał łatwiej i efekty zadowalające. wkładając popularne c4 potrzebujesz tylko tylną łapę "L" i łapę od strony rozrządu. reszta jest p&p nie wliczając wiązki, ale jej przeróbka to też nie jest wielki problem

qureku.
17-02-15, 16:09
nie mądrzy się jak ty... bo po co się męczyć jak można się spytać

bo idąc tym tropem z forum robi się burdel, a wystarczy trochę poczytać..

A jakbyś chwile poświecił czasu, to byś szybko wpadł na to, że w tym silniku można podmienić głowicę na tą z y8=> tak zwane mini me. Operacja o której powstał specjalny temat i w którym zawarte jest wszelkie info

kamilgt
17-02-15, 17:32
D16A8 zdaje się nie mieć sensu, bo taką samą moc bez problemu zrobisz z D16Y7. Natomiast F22 z Accorda to w zasadzie ta sama robota co ze swapem na H22. Łapy, półosie do zmiany, albo własnej produkcji albo kupne. Jak ma być nie typowo to może B20 z CRV, zabawa z montażem taka jak w przypadku innej Bserii, po czasie można założyć głowicę vtec. Tylko silnik trochę droższy od wcześniej wspomnianych. :)

hakerek34
17-02-15, 20:02
I tu są normalni ludzie , wielkie dzięki :)

kamil39
17-02-15, 21:41
A ktos zorientowany jest, czy calkowicie seryjny b20 z crv wejdzie np. do angielki (ssacy sie wydaje wysoki)?Czy do glowicy podejda kolektory np. z b18 lub b16? Silnik idzie wyrwac w fajnych pieniadzach, do tego jakas tansza skrzynie z c4 lub a2 +polosie i te 150 koni 180 niuta powinno nawet sie napedzac. B18 sie wydaje zbyt drogo, z tego co widze to swap kompletny kolo 5 kola wychodzi(tyle to auto jest moje warte, a nawet nie :D)

romekex
17-02-15, 21:49
zdrowy slupek b20 2000zl skrzynia zdrowa 1000 polosie 500 lapy z 300 kolektory z 300 aparat wiazki i komp z 500 i wyjdzie taniej ;p tylko sie tak wydaje ze taniej ale i tak 4 tys lekko trzeba wylozyc

kamilgt
18-02-15, 01:05
Dokładnie jak pisze przedmówca, jak się tak policzy graty to też wychodzi niezła sumka za takie B20. Ssący podchodzi z B16 po małej przeróbce, z B20 tzw. żyrafa by się raczej nie zmieściła pod zamkniętą maską. :)
To już może faktycznie lepiej by było z tym F22, tutaj chociaż silnik i skrzynia w rozsądnych pieniądzach. Dokupić mocowania i półosie do montażu Hserii w Civicu i można ruszyć z tematem. Szukaj info o swapie H22 do Civic'a bo generalnie to samo trzeba zrobić przy swapie F22. Z wiązką elektryczną będzie trzeba trochę powalczyć ale Ci chętnie pomogę to uruchomić. :) W sumie to też rozwojowy silnik bo jest możliwość założenia głowicy H22 DOHC VTEC i zrobić 200+KM/200+Nm.

hakerek34
18-02-15, 07:36
[ chętnie pomogę to uruchomić. :) W sumie to też rozwojowy silnik bo jest możliwość założenia głowicy H22 DOHC VTEC i zrobić 200+KM/200+Nm.[/QUOTE]

FaziRBK
18-02-15, 20:54
We Wkladaniu silników mam więcej pojęcia od ciebie To napewno. Chcę tylko Się dowiedzieć czy ktoś już to robil taki projekt, a nie mądrzy się jak ty... bo po co się męczyć jak można się spytać, a nie ty już oceniasz ze się nie znam. Pozdro.

Po tym co napisales nie bylbym taki pewien, ze wiesz wiecej na temat wkladania silnikow ode mnie. Jakbys mial pojecie to bys wiedzial jak taki swap zrobic i tak jak pisalem -wystarczy poszukac bo wszystko jest opisane i to nawet na tym forum. A jak zrobisz jakis swap to mozesz sie pochwalic jakims fotostory to porozmawiamy powaznie. Co nie zmienia faktu, ze chyba zbyt osobiscie odebrales moj post. Swapuj i sie nie spinaj.