PDA

Zobacz pełną wersję : Potrzebuję pomocy

tom-civic-ep1
17-02-15, 08:20
Witam. Piszę ponieważ mam mały problem z moim ep1 1.4is. Otóż problem pojawił się zaraz po wymianie rozrządu, po ok 3 dniach normalnej jazdy. Otóż gdy jadę można zaobserwować dziwne zjawisko- szarpnięcie (czasem dość mocne, można wybić zęby o kierownicę :D ) i w momencie szarpnięcia wyświetla się check. Niestety nie wykrywalny jest ten błąd, ponieważ zapala się i od razu gaśnie kontrolka silnika... czasem gdy silnik pracuje na wolnych obrotach, np gdy stoję na światłach zamiast szarpnięcia jest spadek z obrotów i również check zaświeca sie na niecałą sekundę. Były akcje że check świecił się dłużej i gdy tylko miałem jechać podpiąć ją pod komputer- gasł. Dodam że w momentach szarpnięcia słychać charakterystyczne ,,cyknięcie" słyszalne w okolicach nóg pasażera, w okolicach schowka. Takie samo ,,cyknięcie'' jest słyszalne w momencie uruchamiania silnika. I to by było na tyle. Może ktoś z Was miał podobny problem i wie jak temu zaradzić? Pomóżcie bo i ja i mechanik rozkładamy ręce... Boję się że to może być coś poważnego i nie chcę się wpędzić w koszta. Z góry dzięki za pomoc i liczę że coś zaradzicie. Pozdrawiam!!!