Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Check na gazie i czasem benzynie

Miazdze
16-02-15, 20:11
Witam mam problem , z praca silnika na malych obrotach , glownie przy ruszaniu na biegu 1 na gaz i benzynie , ale rowniez i na innych biegach przy predkosciach do ok. 100km/h . Wczesniej mialem ten sam problem , ktory powstawal jedynie przy jezdzie na gaz. i predkosci od 120km/h . Gdy jechalem jakies 120km/h na gazie , samochod zaczal "szarpac" i zapalal sie Check , ktory nie pozwalal mi rozpedzic go do wiekszej predkosci , zmienilem wtryski i problem ustal , zaraz pozniej zaczely sie takie same problemy przy jezdzie "po miescie " . Mianowicie chodzi mi o to, ze na benzynie Check zapala sie czasami przy ruszaniu z 1 , natomiast jak jade na gazie i zaczynam wkrecac go na obroty zaczyna sie dlawic , zapala sie Check , obroty mi staja i traci moc . Zmienialem swiece , reduktor oraz wyregulowalem zawory i niestety nie pomoglo , dzisiaj mialem czyszczona przepustnice i dalej nic . Mechanik powiedzial mi zebym "ogarnal obroty na benzynie to wtedy zajmiemy sie gazem" . Problem jest taki ze jak rozpedze auto i wrzuce na luz , to obroty spadaja mi na benzynie do ok. 700 , pozniej nastepuje skok do 1000-1200 i dopiero zaczynaja sie normowac , natomiast na gazie skok jest do jeszcze nizszych obrotow i auto gasnie . Bardzo prosze o jakies informacje , bo gaz coraz tanszy , a ja nie moge na nim jezdzic , tak szerpie:(

Genax
16-02-15, 20:40
Na początku odczytaj błąd.

Miazdze
16-02-15, 21:49
Na początku odczytaj błąd.
Nie pokazuje bledow po podlaczeniu do komputera

mlawa85
17-02-15, 07:04
a sprawdziles podpiecie wtryskiwaczy?? wystarczy ze kostki beda ruszone na ktoryms wtryskiwaczu i beda sie dziac wlasnie takie historie. Z tego co piszesz to masz typowe objawy dla wypadania zaplonu.

Miazdze
24-02-15, 09:34
Wczoraj bylem u mechanika i po regulacji zaworow podobno pozmienialo mi ustawienia . Mechanik zrobil mi mapy , wszystkie ustawienia , patrzyl prace na wlaczonym silniku i niby wszystko bylo ok , blad jedynie katalizatora pokazany na komputerze . Wyjechalem tylko z zakladu i poprawa znaczna , ale zdarza sie jeszcze ze przy ruszaniu z 1 czasem mi szarpnie i zapala sie check na desce i najgorsze sa spadki obrotow po wlaczeniu na luz do tego stopnia ze samochod gasnie ? Stad moje pytanie , jaka moze byc jeszcze przyczyna moich problemow ?