Zobacz pełną wersję : Nie można odpaloć po wyłączonym akumulatorze na 15min
Czy to normalne w EM2, że po włączeniu świateł bez kluczyka włącza mi się radio i kamerka, która jest podłączona pod bezpieczniki z plusem po przekręceniu kluczyka? Do tego po włożeniu kluczyka święcą mi zegary bez kontrolek. Nic nie grzebałem w instalacji.
Może być kwestia podłączenia radia/ kamery. Ja u siebie miałem radio 2 din podpięte, żeby mogło grać bez kluczyka w stacyjce - potem zmieniłem zdanie bo mi aku zżerało. Trzeba zmieć podłączenie na możliwość uruchomienia radia tylko przy włożonym kluczyku lub zamontować dodatkowy pstryczek odcinający zasilanie radia.
Chyba gdzieś mi się kable zwierają skoro po włączeniu świateł mam zapłon, a jak wsadzam kluczyk to włącza się podświetlenie zegarów. Stało się tak pp rozłączeniu akumulatora na 20min. Radio nie jest podłączone pod stałe zasilanie także nie rozumiem.
Silnik kręci i nie odpala, czy nie ma żadnej reakcji po przekręceniu kluczyka? Sprawdź klemy na aku w pierwszej kolejności.
Nie nie. Hania pali normalnie tylko zapłon zgłupiał. Nie wiem czemu mazwa tematu się nie zmieniła. Jak przekręcę kluczyk o 1 poziom to włącza mi się podświetlenie zegarów i jak otworzę drzwi to piszczą tak jakbym zostawił włączone światła. Stało się tak bo odłączeniu aku ma 15-20min. Klemy mocno przykręcone są.