PDA

Zobacz pełną wersję : Nie można odpaloć po wyłączonym akumulatorze na 15min

Genax
15-02-15, 11:55
Czy to normalne w EM2, że po włączeniu świateł bez kluczyka włącza mi się radio i kamerka, która jest podłączona pod bezpieczniki z plusem po przekręceniu kluczyka? Do tego po włożeniu kluczyka święcą mi zegary bez kontrolek. Nic nie grzebałem w instalacji.

makias
16-02-15, 10:42
Może być kwestia podłączenia radia/ kamery. Ja u siebie miałem radio 2 din podpięte, żeby mogło grać bez kluczyka w stacyjce - potem zmieniłem zdanie bo mi aku zżerało. Trzeba zmieć podłączenie na możliwość uruchomienia radia tylko przy włożonym kluczyku lub zamontować dodatkowy pstryczek odcinający zasilanie radia.

Genax
16-02-15, 11:23
Chyba gdzieś mi się kable zwierają skoro po włączeniu świateł mam zapłon, a jak wsadzam kluczyk to włącza się podświetlenie zegarów. Stało się tak pp rozłączeniu akumulatora na 20min. Radio nie jest podłączone pod stałe zasilanie także nie rozumiem.

makias
16-02-15, 12:57
Silnik kręci i nie odpala, czy nie ma żadnej reakcji po przekręceniu kluczyka? Sprawdź klemy na aku w pierwszej kolejności.

Genax
16-02-15, 14:34
Nie nie. Hania pali normalnie tylko zapłon zgłupiał. Nie wiem czemu mazwa tematu się nie zmieniła. Jak przekręcę kluczyk o 1 poziom to włącza mi się podświetlenie zegarów i jak otworzę drzwi to piszczą tak jakbym zostawił włączone światła. Stało się tak bo odłączeniu aku ma 15-20min. Klemy mocno przykręcone są.