PDA

Zobacz pełną wersję : Mechanizm otwierania syzberdachu

wlad1125
14-02-15, 09:05
Dzień dobry wszystkim po bardzo długich poszukiwaniach udało mi się wreszcie kupić civica V w sensownym stanie . Chcę samochód doprowadzić do stanu perfekcyjnego ale nigdzie nie mogę znaleść wajchy do otwierania szyberdachu (manualny szyberdach) ma ktoś może pojęcie gdzie można by było dostać taką wajchę lub jak wygląda sprawa ze zmianą manualnego mechanizmu na elektryczny ?

z góry dziękuję :)

Sheiva
14-02-15, 13:38
Coś mi się wydaje, że nie występowały manualne szyberdachy w serii. To z kolei oznacza, że owy szyber jest dorobiony i wstawiony przez kogoś. Żeby zatem dokupić rączkę musiałbyś znać "markę" tego czegoś lub po prostu coś dobierać.

wlad1125
14-02-15, 18:43
i tutaj się panie mylisz jest to fabryczny szyberdach manualny takowe były montowane w civicach w USA z skąd właśnie pochodzi moja Hania

airman
17-02-15, 01:06
Wrzuć foto dachu i podsufitki, ale to na 100% aftermarket...

AdiSli
18-02-15, 16:34
Nie ma innej opcji i masz na 100% aftermarket to że masz 1.5 coupe made in USA to i tak była to wersja na europę gdzie przeważnie niemiec kupował i za dopłatą dorabiał sobie taki szyber przeważnie webasto bo to u nich towar powszedni , i nie istnieje żaden szyber manual w civic Vg :)

Fikas
22-02-15, 09:47
i tutaj się panie mylisz jest to fabryczny szyberdach manualny takowe były montowane w civicach w USA z skąd właśnie pochodzi moja Hania

Moja Ślicznotka też jest z USA i jakoś mam elektryczny szyberdach... i nie wydaje mi się żeby z fabryki wychodziły z manualem...