Zobacz pełną wersję : Temperatura.. ??! Pomocy !
19MARCIN16
10-07-08, 19:15
W mojej civic d14z4 mam następujący problem !!! Gdy jade tak z prędkością około 100km to wskazówka temperatury wskazuje połowę skali ,ale gdy już cisne ponad 100km to wskazówka podchodzi pod górę ?! Gdy zwolnię to wskazówka spada do połowy !!? Dodam ze termostat i płyn wymieniony , wiatrak sie włącza ! Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem? proszę o rady , za tydzień mam jechać na wakacje (500km ) i mam dylemat ! Z góry dziękuje za wszystkie podpowiedzi !!!
No to zostały Ci do wymiany: korek, pompa wodna, uszczelka pod głowicą i czujniki. Poczytaj forum, na temat temperatury było sporo wątków, nawet były sposoby jak poznać że to np. uszczelka pod głowicą. Niestety u mnie też temperatura chodzi ale trzyma się w miarę z dala od czerwonego pola, ale kiedyś się za to wezmę... $$$
19MARCIN16
10-07-08, 20:14
Pompa wody była wymieniana 4 miesiące temu , a jeśli to miałby być korek to powinno widac slady płynu ? jakies wycieki?
eh .........
wystarczy użyć opcji szukaj, na temat temperatury było już nie raz temat zamykam za dwa dni usuwam