Zobacz pełną wersję : Jakie amortyzatory i sprężyny????\
Witam panowiem mam pytanie jakie polecicie amortyzatory i spręzyny na tył żeby były dobre na tył. Bo moj tył w Hondzie jak wsiadaja trzy osoby to ona już prawie trze po ziemi dupa. Proszę o poradę bo nie jestem biegły w tych tematach.Moja Honda Civić 1.4 is 90 km 1998r Dzieki
tastino112
13-02-15, 20:58
Witaj. Mi polecali, żeby nie pchać się w tanie zamienniki amorków tylko kupić firmy KYB. Porządne są a z kolei mój mechanik jeździ na SLR i też nie narzeka. Wszystko kwestia portfela. Co do springów nie pomogę bo mam oem od nowości.
Ja mam monroe od ponad roku i jest ok.
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
a więc jeden tylny amor mi się wylał, dzisiaj dzwonilem do sklepu i pan mi zaproponował firme DAICHI po 127zł za sztukę - zna ktoś tę firmę?
chciałem KYB ale cena mnie zmroziła bo jeden kosztuje 260zł :o w podobnej cenie mieli monroe :/
hmm japońska firma OYODO - 110 zł sztuka
i cena KYB ze sklepu w innym mieście - 200zł,
Taki japończyk z tych firm jak z mojego Civica ciągnik siodłowy.
Jeśli chcesz kupić japońską jakość to nie szukaj w cenie chińskiej podróby.
ja posiadam KYB i przy 3 osobach z tyłu też szału nie ma, pomyśl nad nowymi sprężynami
a więc jeden tylny amor mi się wylał, dzisiaj dzwonilem do sklepu i pan mi zaproponował firme DAICHI po 127zł za sztukę - zna ktoś tę firmę?
chciałem KYB ale cena mnie zmroziła bo jeden kosztuje 260zł :o w podobnej cenie mieli monroe :/
hmm japońska firma OYODO - 110 zł sztuka
i cena KYB ze sklepu w innym mieście - 200zł,
No ja myślę, że pewnych rzeczysię nie przeskoczy. Albo chcesz jeździć bezpiecznie i płacisz, albo kupujesz byle co i się martwisz, czy wejdziesz w kolejny zakręt.
udało mi się dorwać Kayaba za 180 zł ;), teraz czas na cukierasy i nowe sprężyny ;)
maaaster109
19-02-15, 23:06
sa takie rzeczy jak bycze rogi, wkladasz w sprezyne jest troche twardziej i tak nie siada
a amory do delphi polecam. spiringi to dobre zamienniki oem albo obnizajace np mts