Zobacz pełną wersję : dziwnie zaczęła odpalac
Witam mam problem honda zawsze odpalala odrazu teraz tylko gdy jest zimna musze pokręcić z 3sekundy żeby odpalila na cieplym silniku jest normalnie gdzie szukac przyczyny?
piotreek23
10-02-15, 22:33
Na pełnym czy pustym baku?
Pełnym oczywiscie i jest taka kwestja ze zawsze jak pompka paliwa podawala paliwo to pod koniec tak jakby dobijala ciśnienie a teraz chodzi jednostajnie
Albo masz gdzieś nie szczelność w układzie , albo pompa paliwowa się kończy . Po uzupełnieniu przed odpaleniem powinna się zatrzymać .
Zatrzymuje się przed odpaleniem sprawdzałem kopułke i palec na palcu była jakby rdza wypalenie wyczyscilem papierem styki w kopułce miały utlenienie wyczyscilem sprawdziłem przewody wn nie maja przebicia po odlaczeniu przewodu paliwowego w baku słychać jakby tykanie wyczyscilem filtr pompy pliwowej przelutowałem przekaźnik od pompy dalej to samo kiedys odpala zaraz po przekręceniu kluczyka teraz tak nie jest sprawdzę jeszcze ciśnienie jakie daje pompa i zmienie przewody masowe może to będzie cos z tego
Przeglądnij wszystkie przewody masowe i jak mają korozję wymień .