Zobacz pełną wersję : Dłubane d15z6 i wydech z rovera 420
Mam pytanie do was. Zakupiłem sobie środkowy wydech od rovera 420 (2.0 16v) - po pomiarach wyszło ze ma około 2.25 cala na zewnątrz a powinien mieć 2".
Czy ktoś zakładał ten tłumik - niby silnik nie jest seryjny (4-2-1, przepustnica b-seria, strojone, tylny przelot) ale boje się ze to będzie za dużo. Ktoś coś podpowie ?
po pomiarach wyszło ze ma około 2.25 cala na zewnątrz a powinien mieć 2".
czyli ma z zewnątrz 57mm, tak?
Ja mam.
Mówiłem już Tobie o tym.
I jest dobrze :)
nawet bardzo dobrze. Bez przesady jeśli chodzi o ilość hałasu, do tego tani jak "barszcz". Jedzynie ostatnia kryza jest pod skosem w porownaniu do ori z H i tylko tam trzeba przerabiać troszkę.
Ale mnie olśniło. Wystarczy zrobić "podkładkę w otworem zewnątrz 2" i czterema otworami na obwodzie tak by dwa pasowały do ori końcowego a pozostałe do nowej rury. Ale w Twoim przypadku to i tak nie ma znaczenia bo masz "home made" końcowy i wszystko sobie sam dopasujesz :)
Tylko jak czytałem wszędzie - wydech z benzynowego rovera powinien mieć 2" a z diesel-a ma 2.25 i nie ma tłumika środkowego tylko rurkę... to też się trochę zdziwiłem ze to ma aż tyle - ale cóż... robię ;D
a jak z kolektorem wydechowym... mój chińczyk 4-2-1 nie ma 2" wyjścia - było jakieś cięcie u was ?
Tylko jak czytałem wszędzie - wydech z benzynowego rovera powinien mieć 2" a z diesel-a ma 2.25 i nie ma tłumika środkowego tylko rurkę... to też się trochę zdziwiłem ze to ma aż tyle - ale cóż... robię ;D
a jak z kolektorem wydechowym... mój chińczyk 4-2-1 nie ma 2" wyjścia - było jakieś cięcie u was ?
Czyli ma 2" wewnątrz, ja w piątek zakładałem w ipaco kolektor 4-2-1 z d16y8 i rurę od rovera 2.0 benzyna, + tłumik proex powiększony. Różnica jest odczuwalna a wydech fajnie mruczy i nie jest głośny, bo zostawiłem tłumik który był na rurze rovera, teraz lepiej jedzie w całym zakresie obrotów i mod jest jak najbardziej warty polecenia.