Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : pytanie o klime Aerodeck

pako7
09-07-08, 23:24
witam mam pare pytań odnośnie klimy posiadam hondę 97r civic aerodeck 1.8 Dohc Vtec
i chciałby założyć klimę dużo jest przeróbek w takim setup -ie
czy taka z wersji 3d podejdzie??
http://moto.allegro.pl/item397458264_honda_civic_vti_96_00_klimatyzacja_k omplet.html

czy ktoś już robił takie zmiany w swoim autku??

Mishka
10-07-08, 07:53
hondę 97r civic aerodeck 1.8 Dohc Vtec

masz VTI i nie masz w niej klimy??
jakas rzezba byla czy to wersja na grenlandie? :-)

gizmo
10-07-08, 08:49
ja ostatnio robiłem coś takiego, będzie pasować, wystarczy zamontować i powinno wszystko działać
przy kupowaniu pamiętaj, żebyś dostał wszystkie elementy mocujące no i żeby klamoty pochodziły z auta europejskiego z wersji angielskiej nie pasują rurki i parownik

pako7
10-07-08, 08:58
masz VTI i nie masz w niej klimy??
jakas rzezba byla czy to wersja na grenlandie? :-)

a kogo to obchodzi to nie wątek do śmiechy tylko ktoś się chce czegoś dowiedzieć jak nie wiesz to nie pisz głupot.

pako7
10-07-08, 09:13
ja ostatnio robiłem coś takiego, będzie pasować, wystarczy zamontować i powinno wszystko działać
przy kupowaniu pamiętaj, żebyś dostał wszystkie elementy mocujące no i żeby klamoty pochodziły z auta europejskiego z wersji angielskiej nie pasują rurki i parownik

dzięki za info a co powinno się znajdować w takim zestawie, wiesz ie chce żeby się okazało że koleś zapomni jakieś rurki lub zaworku i będę musiał jaszcze czekać, bądź co gorsza nie będzie chciał dać.

gizmo
10-07-08, 12:36
w zestawie powinno być: parownik, skraplacz z wiązką przewodów, sprężarka, napinacz, włącznik A/C, i jeszcze jeden element, nie pamiętam jego nazwy, montowany w pobliżu sprężarki, rurki

Fasola83
10-07-08, 15:24
To polećcie panowie jeszcze kogoś kto ogarnia niedrogo taki montarz bo ja u siebie tez chce założyć!! Bez kily w te upały to tragedia!

Mishka
10-07-08, 16:09
a kogo to obchodzi to nie wątek do śmiechy tylko ktoś się chce czegoś dowiedzieć jak nie wiesz to nie pisz głupot.

Ja sie nie smieje tylko dziwie. Skoro to VTi to chyba klima byc powinna - tak mi sie zdaje, moze byly wersje bez.

... i jeszcze jeden element, nie pamiętam jego nazwy, montowany w pobliżu sprężarki, rurki

osuszacz???

Gruszka
10-07-08, 16:22
To polećcie panowie jeszcze kogoś kto ogarnia niedrogo taki montarz bo ja u siebie tez chce założyć!! Bez kily w te upały to tragedia!
Daniel, sam dasz rade zamontowac klime.

gizmo
11-07-08, 12:31
z montażem nie ma problemu, mi zakładał mechanik, ale gdybym wiedział, że to takie proste to sam bym sobie założył
jeśli dobrze pamiętam to w manualu jest co i z czym trzeba połączyć, a jak się to zrobi to pozostaje tylko napełnienie
wszystkie połączenia elektryczne są, nie trzeba nic dorabiać, pod przycisk A/C jest wyprowadzone - wystarczy zdjąć zaślepkę tę patrząc na sterowanie nawiewem po lewej stronie, a w silniku też jest zostawiona wiązka do podłączenia wiązki, która przychodzi od skraplacza, reszta to już czysty montaż

pako7
11-07-08, 16:35
z montażem nie ma problemu, mi zakładał mechanik, ale gdybym wiedział, że to takie proste to sam bym sobie założył
jeśli dobrze pamiętam to w manualu jest co i z czym trzeba połączyć, a jak się to zrobi to pozostaje tylko napełnienie
wszystkie połączenia elektryczne są, nie trzeba nic dorabiać, pod przycisk A/C jest wyprowadzone - wystarczy zdjąć zaślepkę tę patrząc na sterowanie nawiewem po lewej stronie, a w silniku też jest zostawiona wiązka do podłączenia wiązki, która przychodzi od skraplacza, reszta to już czysty montaż

zapodajcie link do manuala.
:)