Zobacz pełną wersję : Akcesoria do Angielek dla naszych Pociech
Witajcie Klubowicze!
Ten temat miałem rozpocząć już ponad pół roku temu... wtedy właśnie zostałem OJCEM :) Niestety proza życia nie pozwoliła i dopiero teraz zakładam nowy temat. Moim zamysłem jest pomoc młodym Tatusiom w znalezieniu i dobraniu dobrych (sprawdzonych przez Klubowiczów) akcesoriów dla maluchów, które "obsłużą" nasze angielki. Chodzi mi przede wszystkim o pasujące foteliki, osłony na fotele, zasłonki przeciw słoneczne itp...
Piszcie proszę o waszych dobrych i złych doświadczeniach - mam nadzieję, że pomożemy wspólnie zagubionym Tatusiom :)
Na początek mój dylemat: FOTELIK 9-36 kg - który polecacie? Jak na razie mamy ten najmniejszy, ale maleństwo szybko rośnie i muszę szukać kolejnego...Wywnioskowałem, że nie ma większego sensu kupować fotelika 9-18 kg a potem 15-36 kg skoro można kupić 9-36 kg :D co Wy na to?
9-36kg to jak dla mnie recaro young sport:D tyle w temacie fotelikow:D zadnych innych gadzetow nie mam w aucie jak osłony na fotele itp jak slonce latem to uchylam okno i wsadzam pieluche tetrowa i lekko przyczaskuje szyba:D
Też mam recaro tyle, że experta plus (9-18) i porównując do poprzedniego maxicosi (jedynka) czy do iseos tt "safe side" (9-18) z drugiego auta, który na milion regulacji to stwierdzam, że recaro umie budować fotele nie tylko dla dorosłych ale i te dla dzieci. Marycha kończy jutro roczek i woli recaro w którym gdy było jeszcze ciepło nie pociła się tak jak w tych dwóch innych z którymi ma/miała styczność. I dobrze się jej w nim śpi więc jest git. Żadnych osłon na szyby nie używam bo mam je mocno przyciemnione.
Jak trzeba to tak jak kolega, pielucha i gra gitara :)
Ja swoim dzieciakom kupowalem graco, i byly zadowolone. Stosunek cena/jakosc bardzo dobre, na dlugich trasach spokoj, wiec ok. Roletki na boczne okna z jakimis postaciami z bajek, nie markowe, tez zdaja egzamin.
Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka
Jeszcze ojcem nie jestem,ale pewnie kiedyś będę.
Nasuwa mi się pytanie..co to są "osłony foteli" ? jak to wygląda?
A co do tych osłon na szyby,takich na przyssawkę. Dla mnie to mega wiocha! już wolał bym tą w/w pieluchę dać. Jak widzę kolege co ma te osłonki to mam mu ochotę szybę rozwalić. I szczerze powiem że wolał bym już dzieciaka męczyć słońcem niż TO wozić w aucie :)
co to są "osłony fotel
taka folia by dzieciak nie okopal twojego fotela:D
w angielkach ta osłona nie jest jakaś mega potrzebna bo fotel z tyłu ma taką platikową skórę którą dość łatwo się czyści, co innego że taka osłona ma dodatkowe kieszenie ;)
w angielkach ta osłona nie jest jakaś mega potrzebna bo fotel z tyłu ma taką platikową skórę którą dość łatwo się czyści, co innego że taka osłona ma dodatkowe kieszenie ;)
Chyba, że się ma skórkę i tam jest wtedy welur :p
to o takich luksusach nie słyszałem :D w taki razie jak ktoś ma skórę to taka osłona - pozycja obowiązkowa
Dzieki Panowie za wszystkie sugestie i porady. Też sklaniam się do Recaro Young Sport. Kumpel mnie ostatnio wkurzył, bo wynalazł, ze ten model dostał w testach ADAC tylko 3 gwiazdki na 5 możliwych. No i kazał mi szukać takiego z 5 gwiazdkami...a juz miałem go w koszyku w jednym ze sklepów internetowych :-(
Skydiverek
10-02-15, 07:53
No i ma racje. Ten Recaro ma tylko 3 gwiazdki. Tez miałem dylemat z tym fotelem i ostatecznie zrezygnowałem bo ważniejsze od mojego "widzimisię" jest bezpieczeństwo. Poza tym zdecydowałem się na przedział 9-18, bo jest lepiej dopasowany. Wiem że będę musiał kupić kiedyś następny i to dodatkowa kasa. Ale dział fotelików się rozwija i co roku są nowe modele i za 3 lata coś fajnego się znajdzie.
http://fotelik.info/pl/testy/ - strona z informacjami o fotelikach. Masz podział na grupy wagowe i wyniki testów.