PDA

Zobacz pełną wersję : fotel kubełkowy w em2 i pasy szelkowe

kris87
03-02-15, 17:11
Witam =) czy ktoś z Was ma takie połączenie u siebie?
bardzo mi się podobają takie fotele i teraz moje pytanie czy można do nich zastosować fabryczne pasy a jeśli nie to jak mocować szelkowe itp?nie chciałbym rezygnować z użyteczności tylniej kanapy:D

http://s7.postimg.org/l5yp5n66v/vp396_7.jpg (http://postimg.org/image/l5yp5n66v/)

inne informacje na ten temat nawet szczątkowe będa odebrane z wielką wdziecznością :P

DRIVERRS
03-02-15, 18:36
Nikt nie montuje do tego auta takich foteli, 120km z fotela Cie nie wyrwie :p jak juz bardzo chcesz inne to montuj z EP :)

kris87
03-02-15, 18:42
ja wiem ale nudzi mnie to wnetrze a chce je usportowić bo fajnie wyglądają takie mocno czerwone fotele a te z ep mi się wgl nie podobaja poza tym czerwone będą mi pasować do koncepcji wyglądu środka emki

Lysy
03-02-15, 19:06
jak laduja takie kubelki do 5 gena czy 6 gena co ma 125 km to dlaczego do em2 nie wladowac ktore tak samo dobrze jedzie :D laduj smialo pasy seryjne beda wycierac fotel wiec srednio beda sie nadawaly, a szelkowe po prostu trzeba zamontowac tak jak maja byc. Inna sprawa to jest taka ze to chinole i ich konstrukcja w srodku jest tragiczna... i niebezpieczna w razie "W". U mojego brata w EJ6 jak mial kubly chinole bo kupil z takimi auto to wsiadac ktoregos razu pekły cieniutkie puste w srodku rureczki posmarskane ze soba w calosc :D moj brat wsiadal ostroznie a i wazy mało

DRIVERRS
03-02-15, 19:34
Jak wsadzisz takie to bede nawet na tak :p
http://www.forum.v10.pl/files/honda_civic_type_r_sedan_3_212.jpg http://www.jdm-option.pl/images/itr3.jpg

qureku.
03-02-15, 20:06
Moja dobra rada :)

Zanim je kupisz, to usiądź w nich i zobacz, czy są wygodne dla Ciebie.. Miałem podobne i mi kompletnie nie odpowiadały, nie wspominać o średniej jakości wykonania

Jasiu
03-02-15, 20:33
I wysokość siedziska - będziesz siedział wyżej.

mlawa85
03-02-15, 20:44
Fotele kompletnie do dupy... to tak jak z hamulcami, zaiwszeniem czy olejem. Nie oszczedza sie bo na tym siedzisz i po 2 godzinach jazdy bedziesz prosic o monaz eryjnych foteli :) to co podesłał DRIVERS to bardzo fajne propozycje tylko jest problem: z ITR znalezc w fajnym stanie za rozsadne pieniadze (ponizej 1500 zł) graniczy z cudem, z CTR VIII gen mega trudno zdobyc za mniej niz 2 klocki... Pozostaje opcja z CTR VII gen co z czystym sumieniem polecam, jak poszukasz poliftowych to bedziesz mie czerwony srodek tak jakie u mnie siedza :) po 500 km trasy plecy nie bola, dupa rowniez :)

kris87
03-02-15, 22:02
napisze swoje 3 grosze:D wgl to na początku dziękuje Panowie za te rady,opinie itp:D
kiedyś widziałem taki fotel w ej6 z d16 i bardzo mnie to zajarało bo fajnie wyglądał i dodał kilka punktów do lansu bo wiadomo ze mocy nie było tam w brud zwykłe d16:P więc trzymanie boczne to drugorzędna sprawa bardziej liczył się wygląd i zmiana powiedzmy nudnego środka ze stock fotelami.marzą mi się żółte z itra ale to szybciej zejde z tego świata niż je zdobęde:P
a jakieś firmówki sparco to 800-1000zł i mają konstrukcje bez regulacji oparcia więc jestem zdany na jedną pozycje a same chinole te bride np koło tysiąca za komplet do tego szyny pasy i zakład gdzie to wspawają żeby się trzymało wiec 1500zł spokojnie przy jakiś tandetnych pasach 3 punktowych,plus kwestia czy sie czlowiek zmiesci w fotelu,czy dłuższe trasy będa ok nic nie bedzie bolec tak jak mówicie:D jesli chodzi o wysokosc siedziska teraz mam w emce najnizej jak sie da bo lubie nisko siedziec wiec kolejny minus ze prawdopodobnie bede wyżej poza tym chciałbym taki fotel z regulacja siedziska tylnego,wysokosci i mozliwoscia przesuwania do tyłu i do przodu więc kasowo pewnie duuzo wyjdzie podobaja mi sie tez z ctr tak jak Łukasz pisze ale polift zeby był cały czerwony bo chyba na 30th anniversity takie wychodziły : d
i kwestie przeglądu przejscia i prawna z pieskami czy by coś kręciły nosem :D

mlawa85
03-02-15, 22:08
wszystkie polifty mialy czerwone srodki wiec w miare za rozsadny hajs mozna je znalezc :)

cwiro2000
09-02-15, 00:54
Z przedlifta z ciemnym środkiem da się coś jeszcze znaleźć ja swoje razem z tylnią kanapą kupiłem za 350 zł. Fotele jak dla mnie wygodne a montarz to jedynie przełożenie materiału na fabryczne szyny, ja mam 176 cm wzrostu , nie jestem gigantem więc troche wyższe siedlisko mi nie przeszkadza, ale jak jade z kolegą do pracy on ma prawie 2 m :D to wygląda jak garbaty troll :D