PDA

Zobacz pełną wersję : jakie krosze sprezyny do gwintu mts

palermo444
29-01-15, 21:33
witam moje pytanie brzmi jak w temacie jakie mozna zastosowac krotsze springi do gwintu mts ... mam zamiar tez top hatsy wsadzic slyszalem o AP o sprezynach z golfa 3 ... prosze o wasze opinie i porady

krzysiek50
30-01-15, 19:47
najprosciej coilovery ;)

Cywa
31-01-15, 00:27
Najprosciej to uciac sprezyny :) A najlepiej to zmien zawieszenie bo topisz kase.

palermo444
31-01-15, 11:00
nie koniecznie topie czmu top hatsy sam ogarnolem home made jeszcze krotsza sprezyna i juz bedzie

tylko ktore coilovery nie sa takie mega twarde ? :P

!markos
31-01-15, 11:38
Co za różnica jaka będzie twardość, skoro zamierzasz pokaleczyć samochód tak, że i tak nie da się na nim normalnie jechać? Tu nawet przedłużone górne mocowania w niczym Ci nie pomogą, bo zawias nie będzie miał żadnego skoku.

palermo444
31-01-15, 12:00
to nie odpowiedz na zadane pytanie to po pierwsze .......... bede chcial to go poloze na ziemi tak ze nie wyjade z garazu i nic ci do tego ze sie pokaleczy ja ci sie nie udzielam co masz se robic z autem robisz sobie co chcesz

!markos
31-01-15, 12:14
No to kładź, zupełnie bez znaczenia jest rodzaj sprężyny. W Twoim wypadku ma być tylko krótsza, działanie jest nieistotne, więc spokojnie możesz je uciąć, albo dobrać według długości z jakiegokolwiek gwintu z innego samochodu. Albo - choć skoro masz MTS i ma być gleeeeeeebaaaaaaaa, to nie podejrzewam, że zaplanowałeś na to budżet - kupić sprężynę zgodnie z wymaganiami z oferty jakiegoś producenta sprężyn. Swift, Hyperco, Eibach itp.

palermo444
31-01-15, 12:19
No widzisz dziękuję i to jest odpowiedź :)