Zobacz pełną wersję : Przeguby
Panowie, terkotanie przy skręconych kołach w prawo jak i lewo przy dodawaniu gazu rozumiem że to przeguby?
Wymieniał ktoś może, jakie koszty czy w aso czy poza, wiem że są jakieś wewnętrzne/zewnętrzne jak to sprawdzić co gdzie kupić
gdzie je mogę dostać? bo słyszałem ze te z allegro to lipa straszna,
pzdr
wewnętrzne tylko ASO brak zamienników około 1200 zł sztuka :(
Nie strasz kolegi, jak terkocze przy skręconych kołach to przeguby zewnętrzne padły. :)
Wewnętrzne są przy skrzyni :)
Zewnętrzne przy piastach kół.
Terkoczą ci te przy kołach bo one dostają najmocniej w d.. jak się daje ostro gazu na skręconych kołach.
A na marginesie wewnętrznych się nie naprawia ? tzn czy samych łożysk i innych bebechów nie da się dostać ?
Bo przecież one rozbieralne na części są.
Też się podepnę, co ciekawe ASO na to terkotanie dało diagnozę, że to naderwana osłona termiczna tłumika tak stuka- czyli daleko za tylną osią :confused:
Osłona naprawiona i dalej terkocze...
Jeśli to przeguby zewnętrzne, tzn tańsze. A ile konkretnie? Gdzie kupić/ zrobić?
bylem dziś w ASO we Wrocku i krzyknęli mi 1150 zł/szt za zewnętrzne, co za masakra
Znajomy do Type S kupował w inter carsie za jakieś 170 zł zewnętrzny. Było to jakoś w listopadzie czy coś takiego...
Do FN2 http://e-katalog.intercars.com.pl/#/produkty/3032133414160-J2824041-O26588-przegub-napedowy-zewn.html
Do FN/FK http://e-katalog.intercars.com.pl/#/ekatalog/osobowe/towary/19241/606010000/
Ja kupowałem w Haparts JapanLine za ok 140 zeta
Juz po wymianie. Cisza i przyjemność przy skręcaniu. Zobaczymy na jak długo posłużą.
Wysłane z kalkulatora
Juz po wymianie. Cisza i przyjemność przy skręcaniu. Zobaczymy na jak długo posłużą.
Ile za wymianę?
Dużo roboty- czas?
Ile za wymianę?
Dużo roboty- czas?
podlaczam sie do pytania anszela :)
mozliwe, ze na wiosne czeka mnei to samo. u mnie terkotanie narasta wraz z wiekszym mrozem... powinna byc taka korelacja wraz ze spadkiem temp ? pewnie tak ;)
fireman1014
09-02-15, 15:05
Wysłane z kalkulatora
Kiedyś w VI gen założyłem w podobnej cenie zamienniki i zrobiłem ok. 80kkm potem ją sprzedałem a przegubów nie było słychać. Tylko tam było 90 KM.
Ja płaciłem stówkę od przegubu. Wymiana to dokładnie nie wiem ile czasu bo jeszcze rozrusznik robiłem i inne duperele. Trzy godziny wszystko.
No to mnie też to czeka.
Z tego co się zorientowałem to
ASO: 1150zł/szt
BluePrint: 175zł/szt
Pascal: ok 110zł/szt (Chińszczyzna)
Wymiana: ok. 80zł/szt
kupiłem w intercarcie coś koło 220 zł i narazie spoko, za wymianę 150 zł + osłona innego przegubu
koledzy chce teraz wymienić przegub ale w serwisie mi mówią żebym sie w razie W przygotował na wymianę łożyska i piasty gdyby nie dało się go rozdzielić.
Prawda to? gdzie dostać piastę i takie łożysko? jak to wogule wyglada? i ile to kosztuje?
O piastach nic nie wiem, ale o łożyskach niestety prawda :( Mam to samo, przeguby zapieczone że ich się nie ruszy...
Pamiętaj żeby później sprawdzić też zbieżność
czyli wystarczy samo łożysko w razie gdyby przegub nie chciał wyjść??
O ile mnie pamięć nie myli i dobrze kojarzenia user Andkas wymieniał i dal rade bez wymiany łożyska i piasty :)
a czy ktoś musiał wymienić piastę w raz z tył łożyskiem czy to tylko mit który sprzedał mi mechanik ... ?
jesli przegub bedzie zapieczony,przy wybijaniu rozleci sie lozysko wiec trzeba wcisnac nowe. Gdybys mial piaste z lozyskiem wymiana byla by prostrza bo nie trzeba by wyciskac i wciskac lozyska
No to juz lapie. Nie chce im sie robic i z tego powodu ja mam placic za piaste! Banda baranow! Dzieki chlopaki za wiedze !!!!!
wiesz,nie rozbieralem tego w hondzie,byc moze sa inne czynniki przez ktore moze zniszczyc sie piasta. W seicento jak padlo mi lozysko to kupilem uzywke lozysko z piasta za jakies grosze,wymienilem i jezdzi :) byc moze mechanik wyszedl z zalozenia ze do kilku letniej hondy tez mozesz kupic uzywke:)
U mnie już po temacie :) wczoraj przegub opuścił pokład w prawdzie bez użycia młotka się nie obeszło ale wyszedł :) Nie wiem jak będzie z trwałością mojego zamiennika ale w razie problemów poinformuje tutaj :)
POZDRO i dzięki za pomoc !!
A jaki wsadziłeś zamiennik ??
Jakiś GS P C.V JOINT KIT kupiony w Jarusnet :)