Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : sruba amortyzatora

kaszo
26-01-15, 22:41
Witam. Jako ze zabralem sie za odnawianie gwintu, dwie nakretki od regulacji poszly calkiem ok, ale mam problem z tymi u gory na klucz bodajze 19 ten od poduszki, poduszki mam razem z gwintem. Z jednego amora udalo mi sie odkrecic ta srube w trzech pozostalych sruba kreci sie razem z tloczyskiem. Tak myslalem zeby sprobowac odkrecic kluczem pneumatycznym, ale jak to pozniej skrecic skoro bedzie sie obracalo. Robie cos zle? Mozecie pomoc?

And84
27-01-15, 08:39
No a tłoczysko nie możesz zablokować ? zazwyczaj jest miejsce na inbus lub klucz płaski .

kaszo
27-01-15, 15:03
faktycznie jest miejsce na imbus ...głąb nie sprawdziłem, dziękuje.

MarcinWL
28-01-15, 09:18
Tylko polecam ostrożnie się obchodzić z tym imbusem, bo z tyłu często nakrętki są mocno zapieczone i można go obrobić. Najlepiej wsadzić klucz w gniazdo imbusa i przez blaszki aluminiowe lub miedziane ścisnąć dodatkowo gwint morsikiem albo imadłem tak żeby klucz ciasno siedział w gnieździe imbusa i się nie obrobił.

kamil39
28-01-15, 09:26
Jak pozostale 3 poszly bez kontrowanie imbusem :D to pewnie nie sa wogole zapieczone.

MarcinWL
28-01-15, 14:56
W jednym poszło a 3 stoją, tak wynika z pierwszego postu :P

kamil39
28-01-15, 16:18
W jednym poszło a 3 stoją, tak wynika z pierwszego postu :P No trzeba nauczyc sie czytac :D- tak to jest jak na szybkiego w pracy sie przeglada- ale i tak jak jakas puscila odrazu to reszta nie siedzi mocno zapewne.

kaszo
29-01-15, 08:47
Najlepsze jest to ze poszla jedynie ta sruba gdzie nabardziej byla zawalona poducha. Wczoraj wyjalem poduche, pozostale sruby i poduchy poszly bez wiekszych bolaczek. Zostaje jedynie poczyscic gwinty, ladnie wszystko nasmarowac, powymieniac zardzewiale srubki i czekac do sezonu :)