PDA

Zobacz pełną wersję : większy wysprzęglik

endriu286
26-01-15, 21:30
Witam mam pytanie czy założenie większego wysprzęglika zmieni to że sprzęgło będzie lżej chodzić dzięki

mirasek
26-01-15, 21:58
Przy tej samej pompce będzie lżej wciskać pedał ale też skok tłoczka w wysprzęgliku będzie mniejszy. Czy wystarczy do pełnego wysprzęglenia to już trzeba testować na aucie konkretny wysprzęglik.

Na "lekkość" pracy wpływ ma nasmarowanie łapki i tulei łożyska wyciskowego, no i sam docisk.

endriu286
27-01-15, 12:23
Przy tej samej pompce będzie lżej wciskać pedał ale też skok tłoczka w wysprzęgliku będzie mniejszy. Czy wystarczy do pełnego wysprzęglenia to już trzeba testować na aucie konkretny wysprzęglik.

Na "lekkość" pracy wpływ ma nasmarowanie łapki i tulei łożyska wyciskowego, no i sam docisk.

Wiesz mam wzmocniony docisk na podwójnym słoneczku i teraz ciężej chodzi dlatego myślę co by tu zrobić żeby lżej to chodziło dlatego chcę założyć większy wyspżęglik , zastanawiam się też czy nie założyć większej pompki

delek
27-01-15, 13:30
Albo przedluzke na pedal ^_^

Saiti
29-01-15, 23:47
Uszanuj proszę porządek na forum i nie zadawaj każdego pytania w osobnym temacie, a szczególnie dwóch takich samych pytań w różnych działach.