Zobacz pełną wersję : większy wysprzęglik
Witam mam pytanie czy założenie większego wysprzęglika zmieni to że sprzęgło będzie lżej chodzić dzięki
Przy tej samej pompce będzie lżej wciskać pedał ale też skok tłoczka w wysprzęgliku będzie mniejszy. Czy wystarczy do pełnego wysprzęglenia to już trzeba testować na aucie konkretny wysprzęglik.
Na "lekkość" pracy wpływ ma nasmarowanie łapki i tulei łożyska wyciskowego, no i sam docisk.
Przy tej samej pompce będzie lżej wciskać pedał ale też skok tłoczka w wysprzęgliku będzie mniejszy. Czy wystarczy do pełnego wysprzęglenia to już trzeba testować na aucie konkretny wysprzęglik.
Na "lekkość" pracy wpływ ma nasmarowanie łapki i tulei łożyska wyciskowego, no i sam docisk.
Wiesz mam wzmocniony docisk na podwójnym słoneczku i teraz ciężej chodzi dlatego myślę co by tu zrobić żeby lżej to chodziło dlatego chcę założyć większy wyspżęglik , zastanawiam się też czy nie założyć większej pompki
Albo przedluzke na pedal ^_^
Uszanuj proszę porządek na forum i nie zadawaj każdego pytania w osobnym temacie, a szczególnie dwóch takich samych pytań w różnych działach.