PDA

Zobacz pełną wersję : tłoczek zacisku

reaktor
25-01-15, 13:23
pany pytanie zjakim oporem powinnien wchodzic tłoczek przednim zacisku 260mm

bo za nic(próbowałem rozpychac na starych okładzinach ) nie chce wejsc

wyciągnąłem go powieszchnia czysta przesmarowałem silikonem a mimo wszystko po dobroci nie wchodzi przy 240mm poszło bez wiekszego oporu

zastanawima sie czy blokuje sie moze na ty metalowym pierscieniu miedzy gumowymi osłonami czy po prostu jest tak ciasno spasowany

a drugie pytanie jak zdjac teosłony gumow bo z tego co widz to sa tam jakies matalowe pierscienie

Michał102
25-01-15, 14:08
Żadnych pierścieni nie ma. Zacisk ma gniazdo i w nie jest wepchnięty kołnierz gumowej osłony. Niżej jest jeszcze jedna gumowa uszczelka, która uszczelnia i pozycjonuje tłoczek.
Wchodzić powinno bez dużego oporu. Jeśli nie chce wejść, to prawdopodobnie podwinęła się któraś gumka i blokuje tłoczek, ewentualnie zacisk i/lub tłoczek jest skorodowany.

Karpiczek
25-01-15, 18:52
A w jaki sposób cofasz tłoczek?

delek
25-01-15, 22:23
Żadnych pierścieni nie ma Gumowa osłona (no ta harmonijka) jest umocowana w zacisku pierścieniem z drutu. On jest sprężysty i dociska ją do ścianki. Musisz go delikatnie podważyć do wewnątrz to powinien wyjść. U mnie nowy tłoczek + nowy uszczelniacz daje się wcisnąć ręcznie. Osłony nie demontowałem bo bałem się, że mi ten drut pordzewiały pęknie. Montowałem na pastę ATE.

Michał102
25-01-15, 22:48
To w takim razie muszą być 2 typy, bo u mnie te gumki nie są wzmacniane żadnym drutem.... jest tylko normalna miękka gumka.
Szkoda, że już poskładałem zacisk, bo bym Wam strzelił fotkę.

CRX1
26-01-15, 01:34
Tłoczek ma ci wejść tak samo jak 240 . Rozbierz zacisk i musi być przyczyna że nie pracuje prawidłowo

delek
26-01-15, 21:03
To w takim razie muszą być 2 typy, bo u mnie te gumki nie są wzmacniane żadnym drutem
Zajrzałem do serwisówki, MASZ RACJĘ, są z pierścieniem i bez :cool:

reaktor
27-01-15, 16:48
dobra tłozek juz hula

pytanie cszy ktosma jakis ciekawy patent jakzamontowac osłone przeciwpyłowa bo nie bardzo chce wejsc namiejsce