Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic V a VI

dawidxq
24-01-15, 13:30
Witam, mam pytanie odnośnie tych dwóch generacji... Otóż mam w garażu civic VI na części (rozwalona) i zastanawiam się gdy mam silnik z mojej VI i inne części to będę mógł go przełożyć do budy z civic V? Myślałem nad projektem żeby kupić budę V bez silnika i poskładać sb z silnik z mojej VI ale pytanie brzmi czy można i czy będzie pasować? I czy wiązkę kabli trzeba też przekładać z VI do V, czy wiązka z V będzie pasować? Nie znam się jestem zielony!

Silnik 1.4iS D14A4
Skrzynia biegów S40

Czekam na odpowiedz! Możecie mi powiedzieć co będzie też innego pasować z mojej VI do V ;)

Labed2007
24-01-15, 17:14
Zawieszenie, hamulce, silnik, wydech będzie pasował i jeszcze inne elementy. Wiązkę trzeba będzie przełożyć - ale możliwe że po przerobieniu tej z 5g będzie trybić.
Pomijając wnętrze i poszycia blacharskie 5 i 6g nie różnią się specjalnie od siebie.

dawidxq
24-01-15, 18:40
Ok dzięki, ale coś czytałem gdzieś że jak kupię budę z civic'a V gdzie był silnik 1.3 to muszę bawić się z pompą paliwa i przewodami, czy to prawda? Silnik 1.3 to gaźnik a 1.4is to już wtrysk ;/

siara87
24-01-15, 19:23
Prawda, trzeba przelozyc zbiornik przewody, wyjac deske nagrzewnice az do golej blachy zeby przelozyc wiazki. Robota na pare bardzo dlugich wieczorow

dawidxq
24-01-15, 21:13
Może i robota na kilka długich wieczorów ale chce sobie złożyć sam auto do wakacji ;) Więc mam czas na bawienie się :)