Zobacz pełną wersję : Problem z podłączeniem radia
hanysstoprocent
24-01-15, 02:50
Słuchajcie, kupiłem tydzień temu jajko.. Próbowałem podłączyć do niego radio CD (z 10 rodzajów) , ale nie działa.. Sprawdzałem czy masa jest, okazało sie ze jest ale nie działa.
a podłaczyłem stare radio na kasety, to niby działa ale nie mogę ustawić zadnej stacji...
A nienawidze jezdzić bez muzyki.
Dlatego zwracam sie do was może ktoś miał taki przypadek zeby dać mi jakiś pomyśł bo mi sie już chyba skończyły, bardzo bym był wdzieczny.
Sprawdź czy w ogóle jest zasilanie.
hanysstoprocent
24-01-15, 20:06
Jak to zrobić ? w Innym samochodzie chodziłooo..
Probówką lub multimetrem?
hanysstoprocent
26-01-15, 17:05
soory nie ogarnełęm, sprawdzałem i masa wszystko jest, poza tym radio na kasety działa na na CD nic...
Bezpieczniki wszystkie dobrze, prąd dochodzi wiec nie mam pojecia.
nie wiem na ile to będzie trafny trop ale...kiedyś w V albo VI gen włożyłem radio alpine zamiast starego oem i tez nie chciało się nawet uruchomić. Czasem palił bezpiecznik ale nie za każdym razem. Okazało się że radio ma funkcję automatycznego wysuwania anteny i przecięcie kabla odpowiedzialnego za to i zaizolowanie go rozwiązało problem. Rozumiem że masz przejściówki do tego "nowego" radia? Może coś jest namieszane przy nich i prąd nie dochodzi
Zobacz czy w kostce auta stały +12v nie jest zamieniony z + po stacyjce. W radiu masz 3 kable odpowiedzialne za zasilanie i zazwyczaj jest to w takiej kolejności Czerwony-Plus po stacyjce Żółty-Stały plus i oczywiście Czarny-Masa. Niekiedy jest tak że jak Czerwony z Żółtym są zamienione to radio nie będzie działać. Ewentualnie złącz czerwony i żółty w radiu i połącz z tym kabelkem który zasila to radio na kasety wtedy musi zadziałać.