Zobacz pełną wersję : Kolektor wydechowy 4-2-1 z D16Z6 do D13B2 czy będzie pasował ?
Pytanie jak w temacie, dzisiaj nabyłem kolektor wydechowy z D16Z6 4-2-1 i będę chciał go zakładać do D13B2 czy trzeba coś przerabiać ?
Uprzedzę kolegów mówiących "po co?" "dlaczego ?" - ponieważ na dniach zakładam MPFI z D15B7 a następnie pewnie v-tec
Coś dokładniej napiszesz ?
Ja mam d13 z kolektorem 4-2-1 od z6 i nic nie klepałem.
Pytanie jak w temacie, dzisiaj nabyłem kolektor wydechowy z D16Z6 4-2-1 i będę chciał go zakładać do D13B2 czy trzeba coś przerabiać ?
Uprzedzę kolegów mówiących "po co?" "dlaczego ?" - ponieważ na dniach zakładam MPFI z D15B7 a następnie pewnie v-tec
Po co i dlaczego to chyba piszą ludzie którzy się nie znają. Żeby wycisnąć chociaż trochę mocy z tego silniczka:)
Oczywiście będzie pasował, tylko temat był na forum omawiany nie raz. Po drugie wiele osób z forum ma w D13 taki kolektor - jakbyś trochę poszukał to byś znalazł.
u mnie w D13B2 był OEM kolektor 4-2-1 z D16W4 i nic nie trzeba było klepać - pasował idealnie.
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi, dzisiaj wrzuciłem kolektor prosta sprawa zajęło mi to jakieś 40minut, wszystko pasuje idealnie zero przerabiania. Narazie jest wrzucony na seryjny wydech oraz "odblokowany" gaźnik i wbrew temu co czytałem, że w takim połączeniu nic to nie daje jestem bardzo pozytywnie zaskoczony bo auto od dołu (szczególnie przy ruszaniu) dostało naprawdę odczuwalnego kopa.