Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Szyba wyskakuje z prowadnicy

bydle
07-07-08, 22:19
Civic 96 coupe 1.6, szyba wyskoczyla z prowadnicy. Po rozkreceniu i ulozeniu jej w prowadnicach szyba przy otwieraniu i zamkaniu plywa. Plywa do takiego stopnia ze przy trzecim otwieraniu ( po monatazu ) gdzies w polowie prowadnicy w dzwiach szyba wyskakuje z niej. Wyskakuje z prowadnicy do zewnatrz a chodzi o prowadnice przednia czyli przy zwiasach. Probowalismy dokrecic jak najmocniej te prowadnice ale i tak to nic nie daje...
Jakas rada na to? Ktos mial podobny problem?

mario_97
08-07-08, 12:30
kurde ja tez mam tak u siebie ale w civic coupe 1.6 95r po stronie kierowcy i tez kombinowalem...ale chyba nieobejdzie sie bez nowej prowadnicy ;/

mozes
08-07-08, 17:25
Może coś pomoże
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=20292
pozdrawiam

mario_97
08-07-08, 22:03
dzieki za info :)
jutro po pracy bioresie z moja szybke :)
mam nadzieje ze wszystko bedzie ok
pozdro

siemens_15
09-07-08, 00:15
napisz później jak tam postępy i czy się udało naprawić :)

bydle
09-07-08, 00:17
ja tamten temat bedzie badac jutro itd. bo dzisiaj zrobilem ponad 700 km i jestem padniety...

bydle
09-07-08, 12:49
mozes w tamtym temacie piszesz o podnoszeniu tej sruby...ale pytanie czy podnosze ja jak wyskakuje w prowadnicy przedniej czy tylnej?

mozes
09-07-08, 18:28
Z prowadnicy tylnej - bliżej klamki przednich drzwi.

bydle
09-07-08, 18:40
A mi wyskakuje z drugiej strony czyli musze opuscic na logike tak?

mozes
09-07-08, 18:58
Spróbuj metodą prób i błędów. Wiadomo, że sprawdzisz czy nie wyłazi zanim założysz boczek.
pozdr

bydle
10-07-08, 02:00
No logiczne ziom

bydle
11-07-08, 11:45
Wczoraj rozbierales jeszcze raz boczek zeby sprawdzic motyw wspomnianej sroby, jednak to nie pomoglo. Zaczolem dogleb niej badac sprawe i okazuje sie ze szyba przy pauszczaniu na prowdnicy tylnej wolniej sie opuszcza a na przedniej szybciej a przyu tym caly mechanizm podnoszenia szyby wygina sie strasznie. Jak zaczyna opuszczac i widze ze szyba zaczyna sie wypier...z prowadnicy to musze ja poprawic wewnarz reka podnosza ja do gory przy prowadnicy od strony lusterka i czuje wtedy naprawde duzy luz w calym mechanizmie (luz gora/dol), ktorego nie ma z drugiej strony. Nie wyjmowales calego mechanizmu bo moge go pozniej nie skrecic. Ale czego moze byc wina ze jest az taki duzy luz i szyba na prowadnicy z tyl schodzi wolniej niz z przedniej...moze filmik mam nagrac?